Nog deze week zou de Gordiaanse knoop, die de verkoop van eBay-dochter Skype toch mag genoemd worden, doorgehakt worden. De oorspronkelijke oprichters, Niklas Zennström en Janus Friis, zouden daardoor weer heel wat invloed krijgen in hun vroegere bedrijf.

Even recapituleren: in het voorjaar bleek dat eBay z'n internettelefoniedochter Skype van de hand wilde doen. Niklas Zennström en Janus Friis waren geïnteresseerd, maar de deal sprong af. Daarop sleepte Zennström eBay voor de rechter, omdat eBay aan de broncode van Skype gekomen was. Bleek dat eBay destijds wel het bedrijf Skype gekocht had, maar nooit de technologie (Joltid).

Los van die rechtszaak kwam er een [alliantie van investeerders] op de proppen, waarvan onder meer de vc Index Ventures deel uitmaakte, maar ook Joost.com-oprichter Mike Volpi. Waarop ook die twee voor de rechter werden gedaagd, omdat Volpi onder meer bedrijfsgeheimen van Joost, dat ook Joltid gebruikt, gebruikt om Skype te herwerken.

Deze week zouden al die rechtszaken geschikt worden, op voorwaarde dat Niklas Zennström en Janus Friis opnieuw een belangrijk aandeel in Skype krijgen en minstens één bestuurszetel. Van Index Ventures en Volpi zou dan geen sprake meer zijn.

Nog deze week zou de Gordiaanse knoop, die de verkoop van eBay-dochter Skype toch mag genoemd worden, doorgehakt worden. De oorspronkelijke oprichters, Niklas Zennström en Janus Friis, zouden daardoor weer heel wat invloed krijgen in hun vroegere bedrijf. Even recapituleren: in het voorjaar bleek dat eBay z'n internettelefoniedochter Skype van de hand wilde doen. Niklas Zennström en Janus Friis waren geïnteresseerd, maar de deal sprong af. Daarop sleepte Zennström eBay voor de rechter, omdat eBay aan de broncode van Skype gekomen was. Bleek dat eBay destijds wel het bedrijf Skype gekocht had, maar nooit de technologie (Joltid). Los van die rechtszaak kwam er een [alliantie van investeerders] op de proppen, waarvan onder meer de vc Index Ventures deel uitmaakte, maar ook Joost.com-oprichter Mike Volpi. Waarop ook die twee voor de rechter werden gedaagd, omdat Volpi onder meer bedrijfsgeheimen van Joost, dat ook Joltid gebruikt, gebruikt om Skype te herwerken. Deze week zouden al die rechtszaken geschikt worden, op voorwaarde dat Niklas Zennström en Janus Friis opnieuw een belangrijk aandeel in Skype krijgen en minstens één bestuurszetel. Van Index Ventures en Volpi zou dan geen sprake meer zijn.