Het contract dat de oprichting van het technologiebedrijf Apple regelde in 1976, is in New York geveild voor 1,59 miljoen dollar (ruim 1,2 miljoen euro). Vooraf had men gerekend op een prijs van 100.000 tot 150.000 dollar, zo heeft het veilinghuis Sotheby's meegedeeld.

Het document van drie pagina's is ondertekend door de in oktober overleden Steve Jobs en medeoprichters Steve Wozniak en Ronald Wayne. Deze laatste verkocht zijn aandeel in Apple Computer Company elf dagen na de ondertekening van de oprichtingspapieren, voor naar verluidt 800 dollar. Zijn aandeel van 10 procent in wat nu het meest waardevolle technologiebedrijf ter wereld is, zou vandaag meer dan 36 miljard dollar waard zijn.

Wayne bezat ook het oprichtingscontract. Hij verkocht het in 1994 voor enkele duizenden dollars aan een verzamelaar. Die besliste het document te verkopen, nadat de interesse voor Steve Jobs enorm was toegenomen na diens dood.

Bron: Belga

Het contract dat de oprichting van het technologiebedrijf Apple regelde in 1976, is in New York geveild voor 1,59 miljoen dollar (ruim 1,2 miljoen euro). Vooraf had men gerekend op een prijs van 100.000 tot 150.000 dollar, zo heeft het veilinghuis Sotheby's meegedeeld. Het document van drie pagina's is ondertekend door de in oktober overleden Steve Jobs en medeoprichters Steve Wozniak en Ronald Wayne. Deze laatste verkocht zijn aandeel in Apple Computer Company elf dagen na de ondertekening van de oprichtingspapieren, voor naar verluidt 800 dollar. Zijn aandeel van 10 procent in wat nu het meest waardevolle technologiebedrijf ter wereld is, zou vandaag meer dan 36 miljard dollar waard zijn. Wayne bezat ook het oprichtingscontract. Hij verkocht het in 1994 voor enkele duizenden dollars aan een verzamelaar. Die besliste het document te verkopen, nadat de interesse voor Steve Jobs enorm was toegenomen na diens dood. Bron: Belga