Minister Van Quickenborne heeft de oproep tot kandidaatstelling voor de Raad van het Bipt in het Staatsblad laten verschijnen.

Het Bipt is de Belgische toezichthouder op de post- en telecommarkten. Hij bepaalt een aantal basistarieven en het niveau van de concurrentie. De vier leden - twee van elke taalrol - zullen voor 6 jaar worden benoemd.

Belangstellenden hebben vanaf vandaag 30 dagen om hun kandidatuur in te dienen. Een selectiecommissie van minstens drie (niet nader genoemde) externe deskundigen gaat dan de kandidaturen evalueren. Ze stelt eerst een lijst met de drie beste kandidaten voor de voorzittersfunctie op. Dan stelt ze twee andere rangschikkingen op, één per taalrol, voor de andere aspirant-leden van de raad. Vervolgens is er nog een "evaluatie van de managementkwaliteiten" van de geselecteerde kandidaten, die de rangschikking van de selectiecomissie kan wijzigen. Het Staatsblad vertelt niet wie de managementevaluatie zal uitvoeren.

Minister Van Quickenborne legt tenslotte een benoemingsvoorstel voor aan de ministerraad. De nieuwe Raad moet in principe op 23 april in functie zijn.

Minister Van Quickenborne heeft de oproep tot kandidaatstelling voor de Raad van het Bipt in het Staatsblad laten verschijnen. Het Bipt is de Belgische toezichthouder op de post- en telecommarkten. Hij bepaalt een aantal basistarieven en het niveau van de concurrentie. De vier leden - twee van elke taalrol - zullen voor 6 jaar worden benoemd. Belangstellenden hebben vanaf vandaag 30 dagen om hun kandidatuur in te dienen. Een selectiecommissie van minstens drie (niet nader genoemde) externe deskundigen gaat dan de kandidaturen evalueren. Ze stelt eerst een lijst met de drie beste kandidaten voor de voorzittersfunctie op. Dan stelt ze twee andere rangschikkingen op, één per taalrol, voor de andere aspirant-leden van de raad. Vervolgens is er nog een "evaluatie van de managementkwaliteiten" van de geselecteerde kandidaten, die de rangschikking van de selectiecomissie kan wijzigen. Het Staatsblad vertelt niet wie de managementevaluatie zal uitvoeren. Minister Van Quickenborne legt tenslotte een benoemingsvoorstel voor aan de ministerraad. De nieuwe Raad moet in principe op 23 april in functie zijn.