Op Dell World kondigt Dell een aantal hardware- en softwareoplossingen aan voor het datacenter en de werkvloer. Het bedrijf belooft onder meer flash aan de prijs van harde schijven.

Het bedrijf onthult er het Dell Storage Platform, bestaande uit de Dell EqualLogic PS6210 Series storage array, EqualLogic Array Software 7.0, EqualLogic SAN Headquarters 3.0 en Dell Fluid File System (FluidFS) v3. Deze combo is gericht op data-intensieve virtuele omgevingen.

De Texaanse computerfabrikant zegt dat het met deze oplossing het mogelijk maakt om infrastructuur op een campusnetwerk snel te schalen waarbij de capex met vijftig procent omlaag kan. Automatische figuratie moeten het beheer en de uitrol ervan vereenvoudigen. FluidFS zorgt er dan weer voor dat bedrijfsdata 48% lager kan door gemeenschappelijke data te dedupliceren en te comprimeren wanneer ze niet langer wordt gebruikt.

De PS6210 is beschikbaar met flashopslag, klassieke HD's of als hybride machine. Doorgaans is flashopslag duurder dan klassieke opslag, maar het bedrijf beweert dat je met deze oplossing (volledig gevuld met SSD's) op een lagere prijs uitkomt, inclusief minder stroomverbruik, minder plaats en betere prestaties.

Op netwerkvlak lanceert het bedrijf zijn W-Series. Draadloze access points die tot 1,3 Gbps beloven. Onder de naam N-Series pakt Dell uit met 1GbE en 10 GbE switches voor het schalen van lokale netwerkinfrastructuren (campus networks) met onder meer de mogelijkheid om firmware upgrades uit te voeren zonder het netwerk offline te halen. Ook hanteert Dell open standaarden waardoor het onder meer met Cisco protocollen overweg kan. .

De C-Series zijn switches mikken een klasse hoger en bieden 1/10/40 GbE snelheden voor de mid marktet en datacenters. Hier is het onder meer mogelijk om een gemengde infrastructuur op te zetten met flexibele opstellingen naargelang de noden.

Op Dell World kondigt Dell een aantal hardware- en softwareoplossingen aan voor het datacenter en de werkvloer. Het bedrijf belooft onder meer flash aan de prijs van harde schijven. Het bedrijf onthult er het Dell Storage Platform, bestaande uit de Dell EqualLogic PS6210 Series storage array, EqualLogic Array Software 7.0, EqualLogic SAN Headquarters 3.0 en Dell Fluid File System (FluidFS) v3. Deze combo is gericht op data-intensieve virtuele omgevingen. De Texaanse computerfabrikant zegt dat het met deze oplossing het mogelijk maakt om infrastructuur op een campusnetwerk snel te schalen waarbij de capex met vijftig procent omlaag kan. Automatische figuratie moeten het beheer en de uitrol ervan vereenvoudigen. FluidFS zorgt er dan weer voor dat bedrijfsdata 48% lager kan door gemeenschappelijke data te dedupliceren en te comprimeren wanneer ze niet langer wordt gebruikt. De PS6210 is beschikbaar met flashopslag, klassieke HD's of als hybride machine. Doorgaans is flashopslag duurder dan klassieke opslag, maar het bedrijf beweert dat je met deze oplossing (volledig gevuld met SSD's) op een lagere prijs uitkomt, inclusief minder stroomverbruik, minder plaats en betere prestaties. Op netwerkvlak lanceert het bedrijf zijn W-Series. Draadloze access points die tot 1,3 Gbps beloven. Onder de naam N-Series pakt Dell uit met 1GbE en 10 GbE switches voor het schalen van lokale netwerkinfrastructuren (campus networks) met onder meer de mogelijkheid om firmware upgrades uit te voeren zonder het netwerk offline te halen. Ook hanteert Dell open standaarden waardoor het onder meer met Cisco protocollen overweg kan. . De C-Series zijn switches mikken een klasse hoger en bieden 1/10/40 GbE snelheden voor de mid marktet en datacenters. Hier is het onder meer mogelijk om een gemengde infrastructuur op te zetten met flexibele opstellingen naargelang de noden.