In zijn eerste kwartaal voor het fiscaal jaar 2016 haalt Hewlett Packard Enterprise een omzet van 12,7 miljard dollar, goed voor een winst van 41 cent per aandeel. Het bedrijf heeft de ambitie om voor twee miljard dollar eigen aandelen terug te kopen met de verkoop van sommige Chinese activiteiten.

Stijgers

Bij de Enterprise Group, de grootste business unit binnen HPE, stijgt de omzet met 1 procent tot 7,1 miljard dollar. Al had die stijging 7 procent kunnen bedragen ware het niet dat HP wat verliest door de hoge dollar tegenover de lage euro en yen.

De netwerkafdeling zag zijn omzet stevig toenemen met 54 procent tot 863 miljoen dollar. Al is die forse stijging voor een groot deel toe te kennen aan de overname van Aruba Networks. De verkoop van servers & storage daalde licht.

Dalers

De omzet uit it outsourcing daalt met zes procent tot 4,7 miljard dollar. Software zakt met tien procent tot 780 miljoen dollar en ook de financieringsarm ziet zijn omzet met drie procent dalen tot 776 miljoen dollar. Al had dat respectievelijk break-even (outsourcing), min zes procent (software) en lichte winst (financiering) geweest zonder de woelige wisselkoersen.

Het gaat HPE voor de wind en dat doet ceo Meg Whitman luidop nadenken over het wegkapen van klanten bij Dell en EMC. Die overname kreeg pas groen licht, maar volgens Whitman bestaat er nog grote verwarring over de deal. Ze maakt de vergelijking met IBM toen het zijn serverbusiness aan Lenovo verkocht. "We hebben hier een grote kans om contracten van Dell en EMC af te snoepen, net zoals we dat destijds bij Lenovo hebben gedaan," aldus een opportunistische Whitman.

In zijn eerste kwartaal voor het fiscaal jaar 2016 haalt Hewlett Packard Enterprise een omzet van 12,7 miljard dollar, goed voor een winst van 41 cent per aandeel. Het bedrijf heeft de ambitie om voor twee miljard dollar eigen aandelen terug te kopen met de verkoop van sommige Chinese activiteiten.StijgersBij de Enterprise Group, de grootste business unit binnen HPE, stijgt de omzet met 1 procent tot 7,1 miljard dollar. Al had die stijging 7 procent kunnen bedragen ware het niet dat HP wat verliest door de hoge dollar tegenover de lage euro en yen.De netwerkafdeling zag zijn omzet stevig toenemen met 54 procent tot 863 miljoen dollar. Al is die forse stijging voor een groot deel toe te kennen aan de overname van Aruba Networks. De verkoop van servers & storage daalde licht.DalersDe omzet uit it outsourcing daalt met zes procent tot 4,7 miljard dollar. Software zakt met tien procent tot 780 miljoen dollar en ook de financieringsarm ziet zijn omzet met drie procent dalen tot 776 miljoen dollar. Al had dat respectievelijk break-even (outsourcing), min zes procent (software) en lichte winst (financiering) geweest zonder de woelige wisselkoersen.Het gaat HPE voor de wind en dat doet ceo Meg Whitman luidop nadenken over het wegkapen van klanten bij Dell en EMC. Die overname kreeg pas groen licht, maar volgens Whitman bestaat er nog grote verwarring over de deal. Ze maakt de vergelijking met IBM toen het zijn serverbusiness aan Lenovo verkocht. "We hebben hier een grote kans om contracten van Dell en EMC af te snoepen, net zoals we dat destijds bij Lenovo hebben gedaan," aldus een opportunistische Whitman.