Option, de Leuvense specialist in draadloze datamodules, heeft in het derde kwartaal een operationeel verlies geboekt van 6,8 miljoen euro. Het verlies is dubbel zo groot als wat analisten hadden verwacht.

Het bedrijf slaagde er naar eigen zeggen wel in de prijzen te stabiliseren, "wat moet leiden tot hernieuwde omzetgroei in de toekomst".

Netto kwam het verlies uit op 2,9 miljoen euro, in lijn met de analistenprognose. Een jaar geleden haalde de groep 0,4 miljoen euro nettowinst. De omzet klokte af op 60,3 miljoen euro, een kwart minder dan in dezelfde periode een jaar geleden. Analisten hadden op 63,6 miljoen euro gerekend.

In de mededeling kijkt topman Jan Callewaert uit naar de toekomst. "We hebben zoals beloofd nieuwe producten op de markt gebracht, maar voorlopig slechts met geringe impact op de omzet. De productlanceringen zorgen voor onze sterkste vooruitzichten sinds 2007 voor het vierde kwartaal."

De Option-topman drukt ook zijn vertrouwen uit in de MID-toestellen (Mobile Internet Devices), waarvoor het bedrijf al overeenkomsten afsloot met Intel, Compal en USI. "We blijven ervan overtuigd dat de markt voor MID's, op het moment dat deze zich echt gaat ontwikkelen, voor Option een belangrijk groeipotentieel betekent", aldus Callewaert in het persbericht.

Bron: Belga/De Tijd

Option, de Leuvense specialist in draadloze datamodules, heeft in het derde kwartaal een operationeel verlies geboekt van 6,8 miljoen euro. Het verlies is dubbel zo groot als wat analisten hadden verwacht. Het bedrijf slaagde er naar eigen zeggen wel in de prijzen te stabiliseren, "wat moet leiden tot hernieuwde omzetgroei in de toekomst". Netto kwam het verlies uit op 2,9 miljoen euro, in lijn met de analistenprognose. Een jaar geleden haalde de groep 0,4 miljoen euro nettowinst. De omzet klokte af op 60,3 miljoen euro, een kwart minder dan in dezelfde periode een jaar geleden. Analisten hadden op 63,6 miljoen euro gerekend. In de mededeling kijkt topman Jan Callewaert uit naar de toekomst. "We hebben zoals beloofd nieuwe producten op de markt gebracht, maar voorlopig slechts met geringe impact op de omzet. De productlanceringen zorgen voor onze sterkste vooruitzichten sinds 2007 voor het vierde kwartaal." De Option-topman drukt ook zijn vertrouwen uit in de MID-toestellen (Mobile Internet Devices), waarvoor het bedrijf al overeenkomsten afsloot met Intel, Compal en USI. "We blijven ervan overtuigd dat de markt voor MID's, op het moment dat deze zich echt gaat ontwikkelen, voor Option een belangrijk groeipotentieel betekent", aldus Callewaert in het persbericht. Bron: Belga/De Tijd