Technologiebedrijf Option heeft 11 miljoen euro extra gekregen voor z'n samenwerking met het Chinese Huawei.

Option ging in oktober een samenwerking aan met concurrent Huawei. Die was goed voor 27 miljoen euro. Huawei kreeg voor die som een jaar lang een licentie op de 'connection manager'-software van Option. Bovendien betaalde Huawei 8 miljoen euro voor de overname van start-up M4S.

De licentieovereenkomst kon nog eens verlengd worden met 18 maanden. Dan zou er nog eens 33 miljoen euro bovenop komen. Deze extra 11 miljoen euro maakt deel uit van die verlenging en komt er volgens Option omdat "wederzijdse contractuele mijlpalen zijn bereikt".

De samenwerking met Huawei vloeide ironischerwijs voort uit hevige rivaliteit. Option werd vorig jaar bijna doodgeconcurreerd door de Chinese concurrentie, waarna het uiteindelijk redding zocht bij diezelfde rivalen.

Technologiebedrijf Option heeft 11 miljoen euro extra gekregen voor z'n samenwerking met het Chinese Huawei. Option ging in oktober een samenwerking aan met concurrent Huawei. Die was goed voor 27 miljoen euro. Huawei kreeg voor die som een jaar lang een licentie op de 'connection manager'-software van Option. Bovendien betaalde Huawei 8 miljoen euro voor de overname van start-up M4S. De licentieovereenkomst kon nog eens verlengd worden met 18 maanden. Dan zou er nog eens 33 miljoen euro bovenop komen. Deze extra 11 miljoen euro maakt deel uit van die verlenging en komt er volgens Option omdat "wederzijdse contractuele mijlpalen zijn bereikt". De samenwerking met Huawei vloeide ironischerwijs voort uit hevige rivaliteit. Option werd vorig jaar bijna doodgeconcurreerd door de Chinese concurrentie, waarna het uiteindelijk redding zocht bij diezelfde rivalen.