Option brengt draadloos internet naar de wagen

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Option heeft op een technologie-event in New Orleans een toepassing voorgesteld waarmee passagiers draadloos kunnen surfen in de wagen, en dit met de smartphone, de tablet of de laptop.

Option heeft op een technologie-event in New Orleans een toepassing voorgesteld waarmee passagiers draadloos kunnen surfen in de wagen, en dit met de smartphone, de tablet of de laptop. In een persbericht bevestigt Option zijn strategie om zich meer te gaan richten op verticale markten, zoals de snel groeiende ‘connected car’-industrie. Volgens de GSMA zal de markt voor ‘connected car’-applicaties tegen 2020 goed zijn voor 600 miljard dollar, en de Leuvense specialist in draadloze technologie zou daar natuurlijk graag een graantje van meepikken.

De in-car connectivity oplossing van Option linkt een XYFI ‘personal hotspot’ aan een op maat gemaakte car-adapter en aan een web gebaseerd HTML5 verbindingsportaal, dat het mogelijk maakt om verschillende soorten content, variërend van infotainment tot professionele apps voor operatoren, autofabrikanten, verhuurbedrijven en zelfs taxi’s samen te brengen en beschikbaar te maken. Verticale partners zouden hiermee hun merkervaringen kunnen optimaliseren en nieuwe inkomstenstromen kunnen aanboren.

“Deze eerste stappen in de automotive-sector moeten ons helpen met onze nieuwe missie, namelijk mobiele breedband uitrollen in dynamische nieuwe omgevingen, met een specifiek doel voor ogen”, zegt chief experience officer Jerome Nadel van Option.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content