De iPad van Apple blijft slachtoffers maken onder e-boekfabrikanten.

Eerst was er Plastic Logic dat zijn QUE proReader uitstelde tot na de zomer om "de features bij te schaven en de algemene productervaring te verbeteren". Nu heeft het Nederlandse iRex bescherming tegen zijn schuldeisers gezocht.

Option, dat de twee e-boekfabrikanten als klant had, minimaliseert de gevolgen. "Met beide bedrijven stonden wij aan het begin van een zakenrelatie", laat woordvoerder Jan Poté weten.

Voor de QUE proReader zou Option GTM501 modules leveren. Bij de iRex DR800SG integreerde Option een Qualcomm module, enkel voor de VS. Jan Poté: "De e-boeksector staat nog maar aan het prille begin."

De iPad van Apple blijft slachtoffers maken onder e-boekfabrikanten. Eerst was er Plastic Logic dat zijn QUE proReader uitstelde tot na de zomer om "de features bij te schaven en de algemene productervaring te verbeteren". Nu heeft het Nederlandse iRex bescherming tegen zijn schuldeisers gezocht. Option, dat de twee e-boekfabrikanten als klant had, minimaliseert de gevolgen. "Met beide bedrijven stonden wij aan het begin van een zakenrelatie", laat woordvoerder Jan Poté weten. Voor de QUE proReader zou Option GTM501 modules leveren. Bij de iRex DR800SG integreerde Option een Qualcomm module, enkel voor de VS. Jan Poté: "De e-boeksector staat nog maar aan het prille begin."