Lemnis en Innolumis produceren straaverlichting. Ze werkten reeds samen: de portfolio is hetzelfde, maar ze hadden de markt geografisch verdeeld en hielden gescheiden organisaties aan. De nieuwe firma zal vanuit Amersfoort de Nederlandse openbare verlichtingsmarkt verder bedienen. Ook moeten de activiteiten in België, Europa en wereldwijd verder worden uitgebreid, aldus Option.

De nieuwe onderneming richt zich onder meer op 'slimme' toepassingen voor straatverlichting die niet alleen zuinig is in energieverbruik, maar die ook inspeelt op de vraag naar veiligheid en comfort.

Hier zit dan ook de link met Options activiteiten. Het bedrijf van Jan Callewaert is van oudsher immers specialist in draadloze technologie. Maar omwille van de Forse Chinese concurrentie en bijhorende financiële perikelen heeft Option zich omgeschoold tot een bedrijf actief in de markt van het 'internet der dingen'. Daarvoor zet het in op Cloudgate, een product dat machine to machine-communicatie mogelijk maakt.

Het nieuwe verlichtingsbedrijf mikt dit jaar op een omzet van 6 miljoen euro met een positieve operationele cashflow vanaf de tweede helft van het jaar. Innolumis heeft 60.000 ledlampen geïnstalleerd, het merendeel bij de noorderburen, onder meer op de luchthaven van Schiphol.

Een overnameprijs communiceerde Option niet. (Belga)

Lemnis en Innolumis produceren straaverlichting. Ze werkten reeds samen: de portfolio is hetzelfde, maar ze hadden de markt geografisch verdeeld en hielden gescheiden organisaties aan. De nieuwe firma zal vanuit Amersfoort de Nederlandse openbare verlichtingsmarkt verder bedienen. Ook moeten de activiteiten in België, Europa en wereldwijd verder worden uitgebreid, aldus Option.De nieuwe onderneming richt zich onder meer op 'slimme' toepassingen voor straatverlichting die niet alleen zuinig is in energieverbruik, maar die ook inspeelt op de vraag naar veiligheid en comfort.Hier zit dan ook de link met Options activiteiten. Het bedrijf van Jan Callewaert is van oudsher immers specialist in draadloze technologie. Maar omwille van de Forse Chinese concurrentie en bijhorende financiële perikelen heeft Option zich omgeschoold tot een bedrijf actief in de markt van het 'internet der dingen'. Daarvoor zet het in op Cloudgate, een product dat machine to machine-communicatie mogelijk maakt.Het nieuwe verlichtingsbedrijf mikt dit jaar op een omzet van 6 miljoen euro met een positieve operationele cashflow vanaf de tweede helft van het jaar. Innolumis heeft 60.000 ledlampen geïnstalleerd, het merendeel bij de noorderburen, onder meer op de luchthaven van Schiphol.Een overnameprijs communiceerde Option niet. (Belga)