De 3G Sidekick LX smartphone die T-Mobile gisteren officieel op de Amerikaanse markt heeft gebracht, is grotendeels door Option ontwikkeld voor rekening van Sharp, dat de productie zelf in Japan uitbesteedt.

"Sharp is verantwoordelijk voor de look and feel, wij doen het binnenwerk. Niet enkel de 3G-modem, maar ook de integratie met de gebruikersinterface en met de software van Danger Inc. Wij hebben samen met Sharp een Japanse fabrikant gekozen en wij doen de kwaliteitscontrole in de fabriek. Wij hebben mensen van Option op de productielijn in Japan", zegt chief executive officer Jan Callewaert van Option.

Voor Option is het een totaal nieuw business model. Door de productie en verkoop bij Sharp te laten, ontloopt Option risico's zoals inkoop van componenten, productie-organisatie en voorraadbeheer, waarmee het in het verleden wel eens worstelde. Jan Callewaert: "Wij hebben geen cashflow management te doen, wij sturen geen facturen, wij hebben een onmiddellijke vergoeding per geproduceerd toestel". Sharp wou oorspronkelijk alle verantwoordelijkheid bij Option laten, zegt Jan Callewaert.

Option geeft geen indicatie van de mogelijke opbrengst van het project, maar de 2G-versie van de Sidekick is populair bij Amerikaanse jongeren, die hem vooral voor sms en chatten gebruiken. Volgens Jan Callewaert zijn er 5-6 miljoen abonnees. "Daarvan verwachten we dat er zeker een paar miljoen zullen overschakelen", zegt Callewaert. Of Option nog meer dergelijke projecten in de schuif heeft? "We hebben veel geheimen te bewaren", lacht Jan Callewaert de vraag weg.

De 3G Sidekick LX, die voor zijn software bij Microsoft aanleunt kost 199 of 249 dollar en concurreert met de goedkopere T-Mobile G1, de eerste "Android" smartphone, geproduceerd door HTC.

De 3G Sidekick LX smartphone die T-Mobile gisteren officieel op de Amerikaanse markt heeft gebracht, is grotendeels door Option ontwikkeld voor rekening van Sharp, dat de productie zelf in Japan uitbesteedt. "Sharp is verantwoordelijk voor de look and feel, wij doen het binnenwerk. Niet enkel de 3G-modem, maar ook de integratie met de gebruikersinterface en met de software van Danger Inc. Wij hebben samen met Sharp een Japanse fabrikant gekozen en wij doen de kwaliteitscontrole in de fabriek. Wij hebben mensen van Option op de productielijn in Japan", zegt chief executive officer Jan Callewaert van Option. Voor Option is het een totaal nieuw business model. Door de productie en verkoop bij Sharp te laten, ontloopt Option risico's zoals inkoop van componenten, productie-organisatie en voorraadbeheer, waarmee het in het verleden wel eens worstelde. Jan Callewaert: "Wij hebben geen cashflow management te doen, wij sturen geen facturen, wij hebben een onmiddellijke vergoeding per geproduceerd toestel". Sharp wou oorspronkelijk alle verantwoordelijkheid bij Option laten, zegt Jan Callewaert. Option geeft geen indicatie van de mogelijke opbrengst van het project, maar de 2G-versie van de Sidekick is populair bij Amerikaanse jongeren, die hem vooral voor sms en chatten gebruiken. Volgens Jan Callewaert zijn er 5-6 miljoen abonnees. "Daarvan verwachten we dat er zeker een paar miljoen zullen overschakelen", zegt Callewaert. Of Option nog meer dergelijke projecten in de schuif heeft? "We hebben veel geheimen te bewaren", lacht Jan Callewaert de vraag weg. De 3G Sidekick LX, die voor zijn software bij Microsoft aanleunt kost 199 of 249 dollar en concurreert met de goedkopere T-Mobile G1, de eerste "Android" smartphone, geproduceerd door HTC.