Option staat pas op nummer 4 in de klassering van datakaartfabrikanten door marktonderzoeker ABI Research. Het Chinese Huawei en de Noord-Amerikanen Sierra Wireless en Novatel Wireless zijn de nummers 1, 2 en 3.

De "Cellular PC Modems Vendor Matrix" van ABI Research rangschikt fabrikanten op basis van gecombineerde scores voor innovatie en implementatie.

Onder implementatie rekent ABI Research factoren als certificatie, integratie, gespecialiseerde support, breedte van productlijn, bestaan van complementaire producten, marktaandeel, financiële en organisatorische gezondheid en productkosten.

Innovatie begrijpt ABI Research als ontwerp, plug & play (installatiegemak), prestaties, duurzaamheid, functionaliteit en GSM- en CDMA-netwerkdekking.

Huawei eindigt aan de top door zijn hoge marktaandeel en lage kostprijs. Sierra Wireless en Novatel Wireless scoren goed voor innovatie, maar presteren ook flink met de breedte van hun productlijn, integratie en certificatie.

"Option struikelde in 2007 met een lager resultaat dan zijn concurrenten in bepaalde sleuteldomeinen," schrijft ABI Research. ZTE hinkt nog achterop op het stuk van marktaandeel en breedte van zijn productlijn.

C-Motech en SonyEricsson zijn de nummers 6 en 7.

Option staat pas op nummer 4 in de klassering van datakaartfabrikanten door marktonderzoeker ABI Research. Het Chinese Huawei en de Noord-Amerikanen Sierra Wireless en Novatel Wireless zijn de nummers 1, 2 en 3. De "Cellular PC Modems Vendor Matrix" van ABI Research rangschikt fabrikanten op basis van gecombineerde scores voor innovatie en implementatie. Onder implementatie rekent ABI Research factoren als certificatie, integratie, gespecialiseerde support, breedte van productlijn, bestaan van complementaire producten, marktaandeel, financiële en organisatorische gezondheid en productkosten. Innovatie begrijpt ABI Research als ontwerp, plug & play (installatiegemak), prestaties, duurzaamheid, functionaliteit en GSM- en CDMA-netwerkdekking. Huawei eindigt aan de top door zijn hoge marktaandeel en lage kostprijs. Sierra Wireless en Novatel Wireless scoren goed voor innovatie, maar presteren ook flink met de breedte van hun productlijn, integratie en certificatie. "Option struikelde in 2007 met een lager resultaat dan zijn concurrenten in bepaalde sleuteldomeinen," schrijft ABI Research. ZTE hinkt nog achterop op het stuk van marktaandeel en breedte van zijn productlijn. C-Motech en SonyEricsson zijn de nummers 6 en 7.