Het Leuvense technologiebedrijf Option gaat 150 banen schrappen in zijn vestiging in het Ierse Cork. Er blijft nog een 25-tal banen behouden.

Dat meldde de Ierse zender RTE en wordt bevestigd bij Option. De vestiging in Cork wordt ernstig afgebouwd, maar blijft het centrum voor logistieke ondersteuning, aldus een woordvoerder van Option. Het banenverlies kadert in een eind oktober aangekondigd plan waarmee de specialist in draadloze communicatie in 2010 20 miljoen euro euro wil besparen in de bedrijfskosten. Toen werd al de intentie bekendgemaakt om 55 banen te schrappen op de hoofdzetel in Heverlee en om de onderzoeksfaciliteiten in het Duitse Kamp-Lintfort te sluiten en over te brengen naar Leuven.

Option stelde eind oktober ook een bijkomende personeelsvermindering in alle vestigingen in het vooruitzicht. Met Leuven, Kamp-Lintfort en Cork zijn de belangrijkste vestigingen van Option aan bod gekomen, aldus de woordvoerder. Het bedrijf heeft nog sites in onder meer de Verenigde Staten, Taiwan en Japan.

Bron: Belga

Het Leuvense technologiebedrijf Option gaat 150 banen schrappen in zijn vestiging in het Ierse Cork. Er blijft nog een 25-tal banen behouden. Dat meldde de Ierse zender RTE en wordt bevestigd bij Option. De vestiging in Cork wordt ernstig afgebouwd, maar blijft het centrum voor logistieke ondersteuning, aldus een woordvoerder van Option. Het banenverlies kadert in een eind oktober aangekondigd plan waarmee de specialist in draadloze communicatie in 2010 20 miljoen euro euro wil besparen in de bedrijfskosten. Toen werd al de intentie bekendgemaakt om 55 banen te schrappen op de hoofdzetel in Heverlee en om de onderzoeksfaciliteiten in het Duitse Kamp-Lintfort te sluiten en over te brengen naar Leuven. Option stelde eind oktober ook een bijkomende personeelsvermindering in alle vestigingen in het vooruitzicht. Met Leuven, Kamp-Lintfort en Cork zijn de belangrijkste vestigingen van Option aan bod gekomen, aldus de woordvoerder. Het bedrijf heeft nog sites in onder meer de Verenigde Staten, Taiwan en Japan. Bron: Belga