"Wat een positief kwartaal had moeten zijn, is geëindigd op een ontgoocheling". Niet onze woorden, maar die van Option-ceo Jan Callewaert himself. De datakaartenproducent wees deze keer op technische problemen bij een leverancier.

"Technische problemen bij een leverancier hadden tot gevolg dat niet alle orders van onze meest geavanceerde HSUPA datakaarten konden worden uitgeleverd en dat had een impact op leveringen, opbrengsten, brutomarge en het bedrijfsresultaat", aldus Jan Callewaert, ceo bij Option. "Gelukkig zijn deze technische problemen opgelost bij het ingaan van het 4de kwartaal". Beleggers lachten er niet mee: het aandeel van het bedrijf zakte 40 procent.

De omzet lag op 80,4 miljoen euro, terwijl analisten 85,2 miljoen euro verhoopte. De bedrijfswinst bleek een verlies van 600.000 euro. Dat terwijl gehoopt werd op 10,6 miljoen euro. Het nettoresultaat bleef nipt positief met 400.000 euro. Vorig jaar was dat nog 7,9 miljoen euro

Hoewel Option vaak wijst naar externe oorzaken voor tegenvallende resultaten - vorig kwartaal waren het de foute voorspellingen van operatoren, nu technische problemen bij een leverancier - heeft het bedrijf sinds vorig kwartaal de hand ook in eigen boezem gestoken. Het heeft strengere interne controles in heel het bedrijf doorgevoerd, onder meer inzake betaling van facturen en voorraadbeheer.

"De lessen die wij, naar aanleiding van problemen die tijdens de halfjaarlijkse controle door werden gemeld, hebben getrokken uit een grondige controle van de handelsvorderingen, belangrijk keerpunt voor de onderneming", stelt Jan Callewaert. "De strengere interne controles heel het bedrijf worden geïmplementeerd hebben dit kwartaal hun nut al bewezen. Deze zullen ons ook in de toekomst toelaten om significante verbeteringen door te voeren."

Option rekent volgend kwartaal op 90 miljoen euro omzet en een EBIT van 9 procent.

"Wat een positief kwartaal had moeten zijn, is geëindigd op een ontgoocheling". Niet onze woorden, maar die van Option-ceo Jan Callewaert himself. De datakaartenproducent wees deze keer op technische problemen bij een leverancier. "Technische problemen bij een leverancier hadden tot gevolg dat niet alle orders van onze meest geavanceerde HSUPA datakaarten konden worden uitgeleverd en dat had een impact op leveringen, opbrengsten, brutomarge en het bedrijfsresultaat", aldus Jan Callewaert, ceo bij Option. "Gelukkig zijn deze technische problemen opgelost bij het ingaan van het 4de kwartaal". Beleggers lachten er niet mee: het aandeel van het bedrijf zakte 40 procent. De omzet lag op 80,4 miljoen euro, terwijl analisten 85,2 miljoen euro verhoopte. De bedrijfswinst bleek een verlies van 600.000 euro. Dat terwijl gehoopt werd op 10,6 miljoen euro. Het nettoresultaat bleef nipt positief met 400.000 euro. Vorig jaar was dat nog 7,9 miljoen euro Hoewel Option vaak wijst naar externe oorzaken voor tegenvallende resultaten - vorig kwartaal waren het de foute voorspellingen van operatoren, nu technische problemen bij een leverancier - heeft het bedrijf sinds vorig kwartaal de hand ook in eigen boezem gestoken. Het heeft strengere interne controles in heel het bedrijf doorgevoerd, onder meer inzake betaling van facturen en voorraadbeheer. "De lessen die wij, naar aanleiding van problemen die tijdens de halfjaarlijkse controle door werden gemeld, hebben getrokken uit een grondige controle van de handelsvorderingen, belangrijk keerpunt voor de onderneming", stelt Jan Callewaert. "De strengere interne controles heel het bedrijf worden geïmplementeerd hebben dit kwartaal hun nut al bewezen. Deze zullen ons ook in de toekomst toelaten om significante verbeteringen door te voeren." Option rekent volgend kwartaal op 90 miljoen euro omzet en een EBIT van 9 procent.