Option heeft in het tweede kwartaal het nettoverlies zien oplopen tot 11,6 miljoen euro. Dat is een verdubbeling tegenover dezelfde periode een jaar geleden. De Leuvense specialist in datacommunicatie zegt wel begin volgend jaar opnieuw te willen aanknopen met winst.

Option heeft andermaal een erg moeilijk kwartaal achter de rug. Het nettoverlies is niet alleen verdubbeld, het cijfer is ook dubbel zo groot als de gemiddelde prognose van de door De Tijd geraadpleegde analisten.

"De economische recessie blijft ook in dit tweede kwartaal een impact hebben op alle domeinen van onze markt. Toch stellen we meer stabiliteit vast in de voorraden die door de operatoren worden aangehouden en beginnen we te zien dat de aankopen zich normaliseren", zegt Option-ceo Jan Callewaert in het het persbericht over de tweedekwartaalcijfers.

De omzet viel met ruim 30 procent terug tot 41,3 miljoen euro. Analisten hadden een beperktere afname tot 51 miljoen euro verwacht. Het operationeel verlies (ebit) verdubbelde tot -11,3 miljoen euro.

Om de crisis het hoofd te bieden voert Option sinds het eerste kwartaal een herstructurering door, waarbij al 215 voltijdse jobs werden geschrapt. Dat resulteerde in een herstructureringskost van 1,7 miljoen euro.

Opvallend is dat Option zich voorhoudt om begin volgend jaar opnieuw terug te keren naar winst. Daarvoor zal het bedrijf "de kostenstructuur, de supply chain en de operaties nauwgezet onder de loep nemen".

Bron: Belga/De Tijd

Option heeft in het tweede kwartaal het nettoverlies zien oplopen tot 11,6 miljoen euro. Dat is een verdubbeling tegenover dezelfde periode een jaar geleden. De Leuvense specialist in datacommunicatie zegt wel begin volgend jaar opnieuw te willen aanknopen met winst. Option heeft andermaal een erg moeilijk kwartaal achter de rug. Het nettoverlies is niet alleen verdubbeld, het cijfer is ook dubbel zo groot als de gemiddelde prognose van de door De Tijd geraadpleegde analisten. "De economische recessie blijft ook in dit tweede kwartaal een impact hebben op alle domeinen van onze markt. Toch stellen we meer stabiliteit vast in de voorraden die door de operatoren worden aangehouden en beginnen we te zien dat de aankopen zich normaliseren", zegt Option-ceo Jan Callewaert in het het persbericht over de tweedekwartaalcijfers. De omzet viel met ruim 30 procent terug tot 41,3 miljoen euro. Analisten hadden een beperktere afname tot 51 miljoen euro verwacht. Het operationeel verlies (ebit) verdubbelde tot -11,3 miljoen euro. Om de crisis het hoofd te bieden voert Option sinds het eerste kwartaal een herstructurering door, waarbij al 215 voltijdse jobs werden geschrapt. Dat resulteerde in een herstructureringskost van 1,7 miljoen euro. Opvallend is dat Option zich voorhoudt om begin volgend jaar opnieuw terug te keren naar winst. Daarvoor zal het bedrijf "de kostenstructuur, de supply chain en de operaties nauwgezet onder de loep nemen". Bron: Belga/De Tijd