Option, gespecialiseerd in draadloze communicatietechnologie, zal voor boekjaar 2009 een omzet halen tussen 148 en 158 miljoen euro. Dat is 44 procent lager dan vorig jaar.

Option verwacht dat zwakke jaarresultaat omdat het bovenop een moeilijk jaar nog eens een pover vierde kwartaal draait. Option denkt dat de omzet in het vierde kwartaal zal uitkomen tussen 20 en 25 miljoen euro.

Oorzaken? "Blijvende concurrentiële prijzen, de blijvende zwakke positie van de US dollar die zorgtvoor een daling van de opbrengsten uitgedrukt in euro en sterke kortingen bij de verkoopvan producten die in hun 'end of life'-fase zijn beland", aldus het bedrijf.

Option zegt dat het al de maatregelen genomen heeft om die slechte resultaten op termijn om te turnen in positieve. Het noemt onder meer de aangekondigde kostenbesparing van 20 miljoen euro en de strategiewijziging richting een integratie van software, hardware en diensten.

De definitieve jaarresultaten voor 2009 volgen pas in maart volgend jaar.

Option, gespecialiseerd in draadloze communicatietechnologie, zal voor boekjaar 2009 een omzet halen tussen 148 en 158 miljoen euro. Dat is 44 procent lager dan vorig jaar. Option verwacht dat zwakke jaarresultaat omdat het bovenop een moeilijk jaar nog eens een pover vierde kwartaal draait. Option denkt dat de omzet in het vierde kwartaal zal uitkomen tussen 20 en 25 miljoen euro. Oorzaken? "Blijvende concurrentiële prijzen, de blijvende zwakke positie van de US dollar die zorgtvoor een daling van de opbrengsten uitgedrukt in euro en sterke kortingen bij de verkoopvan producten die in hun 'end of life'-fase zijn beland", aldus het bedrijf. Option zegt dat het al de maatregelen genomen heeft om die slechte resultaten op termijn om te turnen in positieve. Het noemt onder meer de aangekondigde kostenbesparing van 20 miljoen euro en de strategiewijziging richting een integratie van software, hardware en diensten. De definitieve jaarresultaten voor 2009 volgen pas in maart volgend jaar.