Option is er in geslaagd zijn Chinese concurrent Huawei te verdringen als enige leverancier van USB-modems aan de Britse gsm-groep Vodafone.

Gezien de omvang van Vodafone en het overwicht van dergelijke modems, kan dat worden gezien als een belangrijke zege.

Option werd groot met de fabricage van insteekkaarten die maken dat een laptop makkelijk een internetverbinding kan opzetten via het gsm-net. Die kaarten werden intussen helemaal in de hoek gedrumd door de USB-modems. Die hebben dezelfde functie als een insteekkaart. Alleen moeten ze zoals een geheugenstick worden ingeplugd in de USB-poort van een computer.

Option is gestart met de leveringen van een nieuwe, hoogperformante draadloze USB-modem met micro SD-geheugenkaart aan Vodafone, zo maakte de Leuvense specialist op vlak van draadloze communicatie bekend.

De Vodafone Mobile K3760 USB stick is ontwikkeld met Vodafone en bedoeld voor zowel technologisch gevorderde consumenten als voor de bedrijfswereld. Het compacte toestel bevat een nieuw type schuifmechanisme om de USB-connector te beschermen.

Het product wordt dit jaar nog in een aantal Europese landen commercieel gelanceerd. Voor andere operatoren binnen Vodafone en haar partnernetwerk zal het toestel in de loop van 2009 beschikbaar zijn, aldus het persbericht zonder financiële details.

Bron: Belga

Option is er in geslaagd zijn Chinese concurrent Huawei te verdringen als enige leverancier van USB-modems aan de Britse gsm-groep Vodafone. Gezien de omvang van Vodafone en het overwicht van dergelijke modems, kan dat worden gezien als een belangrijke zege. Option werd groot met de fabricage van insteekkaarten die maken dat een laptop makkelijk een internetverbinding kan opzetten via het gsm-net. Die kaarten werden intussen helemaal in de hoek gedrumd door de USB-modems. Die hebben dezelfde functie als een insteekkaart. Alleen moeten ze zoals een geheugenstick worden ingeplugd in de USB-poort van een computer. Option is gestart met de leveringen van een nieuwe, hoogperformante draadloze USB-modem met micro SD-geheugenkaart aan Vodafone, zo maakte de Leuvense specialist op vlak van draadloze communicatie bekend. De Vodafone Mobile K3760 USB stick is ontwikkeld met Vodafone en bedoeld voor zowel technologisch gevorderde consumenten als voor de bedrijfswereld. Het compacte toestel bevat een nieuw type schuifmechanisme om de USB-connector te beschermen. Het product wordt dit jaar nog in een aantal Europese landen commercieel gelanceerd. Voor andere operatoren binnen Vodafone en haar partnernetwerk zal het toestel in de loop van 2009 beschikbaar zijn, aldus het persbericht zonder financiële details. Bron: Belga