Het aantal ceo-exits - lees: ceo's die bij hun bedrijf vertrekken, om welke reden dan ook - lag in 2008 beduidend hoger dan in 2007, zo concludeert het outplacementkantoor Challenger, Gray & Christmas.

Challenger, Gray & Christmas telde op de Amerikaanse markt alleen al 1500 ceo-exits, bijna 10 procent meer dan in 2007 en het hoogste cijfer sinds het begin van de tellingen in 1999.

De Amerikaanse ict-sector telde 220 vertrekkers. Dat is meer dan in de financiële sector (met 169 ceo-exits), hoewel daar de voorbije maanden logischerwijs de tol hoog lag. Bij de ict-vertrekkers in de VS zien we namen als Jerry Yang van Yahoo, Diane Greene van VMware, Joseph McGrath van Unisys of Hector Ruiz van AMD. Europa deed lustig mee, want onder meer Philippe Germond van Atos Origin en Pat Russo van Alcatel-Lucent zochten andere oorden op.

Uit een niet-exhaustieve, eigen telling blijkt dat in België het voorbije jaar minstens zo'n 20 ceo's, directeurs en country managers van stoel veranderden. En niet de minsten, met namen als Michel Decoster bij BT, Jan De Schepper bij Belgacom Telindus, Jan De Ville bij Cegeka, Patrik Vandewalle bij Econocom of Grégoire Dallemagne bij KPN. 2009 is trouwens op dat vlak al 'goed' ingezet. We telden dit jaar al 6 opvallende exits, onder meer van Yves Schellekens (Fujitsu Services), Vincent Roland (Atos Worldline), Tanuja Randery (Colt) en Martin De Prycker (Barco).

Het aantal ceo-exits - lees: ceo's die bij hun bedrijf vertrekken, om welke reden dan ook - lag in 2008 beduidend hoger dan in 2007, zo concludeert het outplacementkantoor Challenger, Gray & Christmas. Challenger, Gray & Christmas telde op de Amerikaanse markt alleen al 1500 ceo-exits, bijna 10 procent meer dan in 2007 en het hoogste cijfer sinds het begin van de tellingen in 1999. De Amerikaanse ict-sector telde 220 vertrekkers. Dat is meer dan in de financiële sector (met 169 ceo-exits), hoewel daar de voorbije maanden logischerwijs de tol hoog lag. Bij de ict-vertrekkers in de VS zien we namen als Jerry Yang van Yahoo, Diane Greene van VMware, Joseph McGrath van Unisys of Hector Ruiz van AMD. Europa deed lustig mee, want onder meer Philippe Germond van Atos Origin en Pat Russo van Alcatel-Lucent zochten andere oorden op. Uit een niet-exhaustieve, eigen telling blijkt dat in België het voorbije jaar minstens zo'n 20 ceo's, directeurs en country managers van stoel veranderden. En niet de minsten, met namen als Michel Decoster bij BT, Jan De Schepper bij Belgacom Telindus, Jan De Ville bij Cegeka, Patrik Vandewalle bij Econocom of Grégoire Dallemagne bij KPN. 2009 is trouwens op dat vlak al 'goed' ingezet. We telden dit jaar al 6 opvallende exits, onder meer van Yves Schellekens (Fujitsu Services), Vincent Roland (Atos Worldline), Tanuja Randery (Colt) en Martin De Prycker (Barco).