Larry Ellison, de topman van het softwarebedrijf Oracle en een boezemvriend van de overleden Steve Jobs, laat zich in een interview op de Amerikaanse zender CBS uit over Apple in het post-Jobs-tijdperk.

"Hoe Apple het zal doen zonder Steve Jobs? Wel, dat weten we al. De geschiedenis herhaalt zich. We hebben Apple in een verder verleden al aan het werk gezien met Steve Jobs", zegt Ellison, terwijl hij met zijn vinger naar boven wijst. "En we hebben hen aan het werk gezien zonder Steve Jobs", zegt hij, refererend naar het ontslag van Jobs in 1985, en naar beneden wijzend.

"Daarna zagen we Apple opnieuw met Steve Jobs (hij verwijst naar de periode vanaf 1997, toen Jobs opnieuw aan boord werd gehaald, nvdr.), en nu weer zonder Steve Jobs. We wisten al dat Apple gedoemd is zonder hem."

Onder Jobs werd Apple een van 's werelds meest waardevolle bedrijven. Ellison noemt Jobs dan ook een geweldige uitvinder. "Hij was de Edison en de Picasso van onze tijd. Hij probeerde niet rijk, bekend of machtig te worden. Hij was gewoon geobsedeerd door het bouwen van iets moois."

Larry Ellison, de topman van het softwarebedrijf Oracle en een boezemvriend van de overleden Steve Jobs, laat zich in een interview op de Amerikaanse zender CBS uit over Apple in het post-Jobs-tijdperk. "Hoe Apple het zal doen zonder Steve Jobs? Wel, dat weten we al. De geschiedenis herhaalt zich. We hebben Apple in een verder verleden al aan het werk gezien met Steve Jobs", zegt Ellison, terwijl hij met zijn vinger naar boven wijst. "En we hebben hen aan het werk gezien zonder Steve Jobs", zegt hij, refererend naar het ontslag van Jobs in 1985, en naar beneden wijzend. "Daarna zagen we Apple opnieuw met Steve Jobs (hij verwijst naar de periode vanaf 1997, toen Jobs opnieuw aan boord werd gehaald, nvdr.), en nu weer zonder Steve Jobs. We wisten al dat Apple gedoemd is zonder hem." Onder Jobs werd Apple een van 's werelds meest waardevolle bedrijven. Ellison noemt Jobs dan ook een geweldige uitvinder. "Hij was de Edison en de Picasso van onze tijd. Hij probeerde niet rijk, bekend of machtig te worden. Hij was gewoon geobsedeerd door het bouwen van iets moois."