Oracle versterkt zich op vlak van e-commerce-sofware met de overname van Art Technology Group (ATG).

Oracle betaalt 6 dollar per aandeel of 1 miljard dollar in totaal voor het beursgenoteerde ATG. ATG bouwt software voor optimalisatietoepassingen voor e-commerce. Bedrijven kunnen zo hun online aanwezigheid verbeteren en de klantentevredenheid verhogen, ook mobiel.

Oracle ziet zowel in dat e-commerceverhaal als in het mobiele een belangrijke aanvulling op de eigen crm-, erp-, retail- en supply chain-applicaties en zelfs op de middleware en BI-technologie die het in huis heeft. Met elke overname bouwt Oracle z'n geïntegreerde softwareaanbod - 'a complete stack' - verder uit.

ATG heeft vandaag meer dan 1000 klanten. Het bedrijf draaide het voorbije kwartaal een omzet van 50,3 miljoen dollar. De nettowinst bedroeg 4,2 miljoen dollar. Vorig jaar bedroeg de jaaromzet 179,38 miljoen dollar.

De overname zou begin 2011 moeten worden afgerond.

Oracle versterkt zich op vlak van e-commerce-sofware met de overname van Art Technology Group (ATG). Oracle betaalt 6 dollar per aandeel of 1 miljard dollar in totaal voor het beursgenoteerde ATG. ATG bouwt software voor optimalisatietoepassingen voor e-commerce. Bedrijven kunnen zo hun online aanwezigheid verbeteren en de klantentevredenheid verhogen, ook mobiel. Oracle ziet zowel in dat e-commerceverhaal als in het mobiele een belangrijke aanvulling op de eigen crm-, erp-, retail- en supply chain-applicaties en zelfs op de middleware en BI-technologie die het in huis heeft. Met elke overname bouwt Oracle z'n geïntegreerde softwareaanbod - 'a complete stack' - verder uit. ATG heeft vandaag meer dan 1000 klanten. Het bedrijf draaide het voorbije kwartaal een omzet van 50,3 miljoen dollar. De nettowinst bedroeg 4,2 miljoen dollar. Vorig jaar bedroeg de jaaromzet 179,38 miljoen dollar. De overname zou begin 2011 moeten worden afgerond.