Oracle sloot zijn derde kwartaal af met een omzet van 8,8 miljard dollar (+37%), goed voor een netto inkomen van 2,1 miljard dollar (+78%) en een winst per aandeel van 0,41 dollar (+75%) (alle cijfers conform GAAP). Met deze cijfers scoort Oracle beter dan de verwachtingen van de beursanalisten. Het bedrijf trok tevens zijn dividend omhoog.

Oracle's president Safra Catz schrijft het goede resultaat toe aan "een sterke groei van de omzet, gekoppeld aan een gedisciplineerd bedrijfsbeheer." Het bedrijf heeft tevens de marges op hardware verbeterd, zodat het "vol vertrouwen is de 1,5 miljard dollar winst doelstelling te halen op de totale Sun business in het lopende boekjaar."

Analisten loven in ieder geval de wijze waarop de integratie van Sun verloopt (beter dan verwacht, klinkt het), terwijl de verkoop van zowel hard- als software profiteert van investeringen in cloud computing (inclusief een nieuw meerjarig akkoord met Salesforce.com). Zo steeg de omzet van nieuwe softwarelicenties met 29% tot 2,2 miljard dollar. In de loop van dit jaar brengt Oracle overigens ook de eerste elementen van zijn nieuwe Fusion business software op de markt. Het bedrijf voorziet dat de groei zich zal doorzetten, met een verwachte omzetstijging van 9 tot 13 percent in het vierde kwartaal.

Aangezien Oracle bij de vroege aankondigers van resultaten hoort onder de technologiebedrijven, worden deze resultaten wat als richtingevend voor de sector gezien. Eventuele zorgen over de rampen in Japan, lijkt Oracle zich niet te maken, want er wordt slechts "een minimale impact" verwacht. Japan zou minder dan 5 procent van Oracle's omzet uitmaken. Anderzijds heeft Oracle wel heibel met HP over Oracle's claim dat de productie van HP/Intel's Itanium processor zou worden stopgezet en dat de klanten 'deze informatie wordt onthouden'.

Bloomberg berekende overigens nog even dat Oracle sinds 2005 meer dan 42 miljard dollar aan overnames heeft besteed. In de New York Times kon dan weer worden gelezen dat Larry Ellisson niet aan de gebruikelijke 'conference call' met uitleg over de cijfers deelnam, omdat hij in een jury (van een rechtszaak) zetelde.

Oracle sloot zijn derde kwartaal af met een omzet van 8,8 miljard dollar (+37%), goed voor een netto inkomen van 2,1 miljard dollar (+78%) en een winst per aandeel van 0,41 dollar (+75%) (alle cijfers conform GAAP). Met deze cijfers scoort Oracle beter dan de verwachtingen van de beursanalisten. Het bedrijf trok tevens zijn dividend omhoog. Oracle's president Safra Catz schrijft het goede resultaat toe aan "een sterke groei van de omzet, gekoppeld aan een gedisciplineerd bedrijfsbeheer." Het bedrijf heeft tevens de marges op hardware verbeterd, zodat het "vol vertrouwen is de 1,5 miljard dollar winst doelstelling te halen op de totale Sun business in het lopende boekjaar." Analisten loven in ieder geval de wijze waarop de integratie van Sun verloopt (beter dan verwacht, klinkt het), terwijl de verkoop van zowel hard- als software profiteert van investeringen in cloud computing (inclusief een nieuw meerjarig akkoord met Salesforce.com). Zo steeg de omzet van nieuwe softwarelicenties met 29% tot 2,2 miljard dollar. In de loop van dit jaar brengt Oracle overigens ook de eerste elementen van zijn nieuwe Fusion business software op de markt. Het bedrijf voorziet dat de groei zich zal doorzetten, met een verwachte omzetstijging van 9 tot 13 percent in het vierde kwartaal. Aangezien Oracle bij de vroege aankondigers van resultaten hoort onder de technologiebedrijven, worden deze resultaten wat als richtingevend voor de sector gezien. Eventuele zorgen over de rampen in Japan, lijkt Oracle zich niet te maken, want er wordt slechts "een minimale impact" verwacht. Japan zou minder dan 5 procent van Oracle's omzet uitmaken. Anderzijds heeft Oracle wel heibel met HP over Oracle's claim dat de productie van HP/Intel's Itanium processor zou worden stopgezet en dat de klanten 'deze informatie wordt onthouden'. Bloomberg berekende overigens nog even dat Oracle sinds 2005 meer dan 42 miljard dollar aan overnames heeft besteed. In de New York Times kon dan weer worden gelezen dat Larry Ellisson niet aan de gebruikelijke 'conference call' met uitleg over de cijfers deelnam, omdat hij in een jury (van een rechtszaak) zetelde.