Miljardair Larry Ellison heeft zich 98 procent van Lanai aangeschaft.

Dat meldt de gouverneur van Hawaii aan de BBC. Hoeveel Ellison betaald heeft, is onduidelijk, maar de vraagprijs lag tussen de 500 en 600 miljoen dollar. De vorige eigenaar van Lanai was David Murdock, die miljardair werd in de voedingsindustrie met de firma Castle & Cooke.

Lanai staat ook bekend als 'Pineapple Island' (Ananas Eiland). Er huizen 3200 mensen en enkele luxeresorts. De hotels, golfbanen en andere infrastructuur komen allemaal in handen van Ellison. Wat hij daarmee van plan is, is niet geheel duidelijk. Castle & Cooke verloor er vooral veel geld aan. De burgemeester van Lanai zei al te hopen dat "de nieuwe eigenaar evenveel zorg draagt voor de bewoners van het eiland als Murdock dat deed".

Miljardair Larry Ellison heeft zich 98 procent van Lanai aangeschaft. Dat meldt de gouverneur van Hawaii aan de BBC. Hoeveel Ellison betaald heeft, is onduidelijk, maar de vraagprijs lag tussen de 500 en 600 miljoen dollar. De vorige eigenaar van Lanai was David Murdock, die miljardair werd in de voedingsindustrie met de firma Castle & Cooke. Lanai staat ook bekend als 'Pineapple Island' (Ananas Eiland). Er huizen 3200 mensen en enkele luxeresorts. De hotels, golfbanen en andere infrastructuur komen allemaal in handen van Ellison. Wat hij daarmee van plan is, is niet geheel duidelijk. Castle & Cooke verloor er vooral veel geld aan. De burgemeester van Lanai zei al te hopen dat "de nieuwe eigenaar evenveel zorg draagt voor de bewoners van het eiland als Murdock dat deed".