Oracle en IBM slaan de handen in elkaar om van OpenJDK de centrale plaats te maken voor de ontwikkeling van Java SE.

OpenJDK is een open source versie van de Java Standard Edition (SE) 6. Oracle en IBM willen met de samenwerking de onzekerheid wegwerken rond de Java-ontwikkeling. Beide bedrijven geven zo tegenover de bedrijfswereld aan dat de neuzen in dezelfde richting staan rond de Java-ontwikkelingen.

IBM werkte voordien nooit mee met OpenJDK, maar focuste op het Apache Harmony-project, een andere open source versie van Java SE. Nu verschuift die focus dus volledig naar OpenJDK.

De samenwerking zal focussen op OpenJDK, Java SE, de Java-taal, de JDK en JRE.

Oracle en IBM slaan de handen in elkaar om van OpenJDK de centrale plaats te maken voor de ontwikkeling van Java SE. OpenJDK is een open source versie van de Java Standard Edition (SE) 6. Oracle en IBM willen met de samenwerking de onzekerheid wegwerken rond de Java-ontwikkeling. Beide bedrijven geven zo tegenover de bedrijfswereld aan dat de neuzen in dezelfde richting staan rond de Java-ontwikkelingen. IBM werkte voordien nooit mee met OpenJDK, maar focuste op het Apache Harmony-project, een andere open source versie van Java SE. Nu verschuift die focus dus volledig naar OpenJDK. De samenwerking zal focussen op OpenJDK, Java SE, de Java-taal, de JDK en JRE.