Oracle wil dat klanten hun applicaties volledig in de Oracle-cloud kunnen draaien en zal daarom meer inzetten op online opslag en bijbehorende diensten. Met dit nieuwe cloud computing aanbod komt de databasegigant in theorie in concurrentie met marktleider Amazon (Web Services), maar ook met Microsoft (Azure) of IBM. In een webcast balde Oracle-oprichter Larry Ellison de vuisten: "We zijn klaar om met Amazon op prijs te concurreren."

Voor Oracle is de uitbreiding in de portfolio een belangrijke stap. Het bedrijf verschuift immers van traditionele database- en crm-toepassingen naar oplossingen in de cloud. Het 'Oracle Cloud Platform' moet een kostenefficiënter alternatief voor Amazon & co zijn. In de webcast schuwde Ellison ook de vergelijking niet. "Onze 'archive storage service' is vergelijkbaar met Amazon Glacier, maar dan aan één tiende van de prijs", aldus Ellison.

Oracle wil dat klanten hun applicaties volledig in de Oracle-cloud kunnen draaien en zal daarom meer inzetten op online opslag en bijbehorende diensten. Met dit nieuwe cloud computing aanbod komt de databasegigant in theorie in concurrentie met marktleider Amazon (Web Services), maar ook met Microsoft (Azure) of IBM. In een webcast balde Oracle-oprichter Larry Ellison de vuisten: "We zijn klaar om met Amazon op prijs te concurreren."Voor Oracle is de uitbreiding in de portfolio een belangrijke stap. Het bedrijf verschuift immers van traditionele database- en crm-toepassingen naar oplossingen in de cloud. Het 'Oracle Cloud Platform' moet een kostenefficiënter alternatief voor Amazon & co zijn. In de webcast schuwde Ellison ook de vergelijking niet. "Onze 'archive storage service' is vergelijkbaar met Amazon Glacier, maar dan aan één tiende van de prijs", aldus Ellison.