Ook de eerste dag van Oracle OpenWorld begon met hardware, naast een eerste optreden van nieuwkomer Mark Hurd.

Na de Exalogic Elastic Cloud applicatieserver, startte Oracle OpenWorld op maandag met de aankondiging van een tweede machine in de Exadata databaseserver-familie, de Exadata X2-8. Die plaatst zich boven de Exadata X2-2 machine die overigens toe is aan een eerste update ('patch'). Een aankondiging die overigens door president Mark Hurd werd gebracht, die tevens "thrilled to be here" was.

Nog inzake hardware kondigde John Fowler, Sun-veteraan en Oracle's executive vice-president hardware product development, de T3 Server familie aan, op basis van de T3 Sparc processor. Die werd aangeprezen als de eerste commercieel verkrijgbare processor met 16 kernen.

Later kwam toch meer software aan bod, met meer informatie over Oracle's Unbreakable Enterprise Kernel - die Linux meer Solaris-kwaliteiten moet bezorgen - en over de nieuwe familie van Fusion toepassingen. Inzake Solaris werd het verdwijnen van OpenSolaris - de niet commerciële 'cutting edge' versie van Solaris - gecompenseerd met de Solaris Express-versie.

Ook de eerste dag van Oracle OpenWorld begon met hardware, naast een eerste optreden van nieuwkomer Mark Hurd. Na de Exalogic Elastic Cloud applicatieserver, startte Oracle OpenWorld op maandag met de aankondiging van een tweede machine in de Exadata databaseserver-familie, de Exadata X2-8. Die plaatst zich boven de Exadata X2-2 machine die overigens toe is aan een eerste update ('patch'). Een aankondiging die overigens door president Mark Hurd werd gebracht, die tevens "thrilled to be here" was. Nog inzake hardware kondigde John Fowler, Sun-veteraan en Oracle's executive vice-president hardware product development, de T3 Server familie aan, op basis van de T3 Sparc processor. Die werd aangeprezen als de eerste commercieel verkrijgbare processor met 16 kernen. Later kwam toch meer software aan bod, met meer informatie over Oracle's Unbreakable Enterprise Kernel - die Linux meer Solaris-kwaliteiten moet bezorgen - en over de nieuwe familie van Fusion toepassingen. Inzake Solaris werd het verdwijnen van OpenSolaris - de niet commerciële 'cutting edge' versie van Solaris - gecompenseerd met de Solaris Express-versie.