In opperbeste stemming omdat het Oracle USA America Cup zeilteam die dag twee uiterst broodnodige overwinningen behaalde, kondigde Larry Ellison opnieuw een significante vernetering voor het kernproduct in Oracle's technologie aan.

Voor Oracle 12c (voor cloud) is nu een 'in memoy' optie beschikbaar, die door gebruik te maken van zowel 'row' als 'column' format opslag 'in memory' zowel complexe queries (business intelligence, big data analytics) als on line transacties sterk versnelt. Dat kan gaan van 100 maal snellere queries voor analytics in reële tijd (dank zij 'columns' in memory en een sterk vermindering van het aantal indices) tot dubbel zo snelle on line transacties. (dank zij 'row' in memory).

Voor analytics noemde Ellison het zelfs een verwerking "at the speed of thought." De optie kan tevens zowel worden aangewend op grote multiprocessor systemen, als in geclusterde database-omgevingen (Oracle RAC), en past tevens in 'multi tenant' cloud omgevingen (cloud omgevingen met meerdere bedrijven).
Daarnaast werd tevens de M6-32 Big Memory Machine aangekondigd, met 32TB geheugen en 32 nieuwe M6 processoren, die elk over 12 'cores' beschikken.

En voorts was er tevens een nieuwe 'Oracle database backup, logging, recovery appliance', die bestemd is voor backups van data, en niet zozeer van bestanden (ook als een cloud dienst beschikbaar). Ellison claimt overigens de verantwoordelijkehid voor de naam van dit product.

50.000+

Ondertussen heeft Oracle Opern World - samen met JavaOne - de kaap van ca. 50.000 bezoekers bereikt, wat het gecombineerde event tot het grootste ict-event in de branche maakt. De burgemeester van San Francisco zelf daagde op om de conferentiegangers te bedanken, die samen ca. 120 miljoen dollar in lokale economie pompen. Het event probeert tevens meer duurzaam te wordern (jaren geleden werden de plastic flesjes water al geweerd) en over 5 jaar wil het een zero-afval gebeurtenis worden.

In opperbeste stemming omdat het Oracle USA America Cup zeilteam die dag twee uiterst broodnodige overwinningen behaalde, kondigde Larry Ellison opnieuw een significante vernetering voor het kernproduct in Oracle's technologie aan. Voor Oracle 12c (voor cloud) is nu een 'in memoy' optie beschikbaar, die door gebruik te maken van zowel 'row' als 'column' format opslag 'in memory' zowel complexe queries (business intelligence, big data analytics) als on line transacties sterk versnelt. Dat kan gaan van 100 maal snellere queries voor analytics in reële tijd (dank zij 'columns' in memory en een sterk vermindering van het aantal indices) tot dubbel zo snelle on line transacties. (dank zij 'row' in memory). Voor analytics noemde Ellison het zelfs een verwerking "at the speed of thought." De optie kan tevens zowel worden aangewend op grote multiprocessor systemen, als in geclusterde database-omgevingen (Oracle RAC), en past tevens in 'multi tenant' cloud omgevingen (cloud omgevingen met meerdere bedrijven). Daarnaast werd tevens de M6-32 Big Memory Machine aangekondigd, met 32TB geheugen en 32 nieuwe M6 processoren, die elk over 12 'cores' beschikken. En voorts was er tevens een nieuwe 'Oracle database backup, logging, recovery appliance', die bestemd is voor backups van data, en niet zozeer van bestanden (ook als een cloud dienst beschikbaar). Ellison claimt overigens de verantwoordelijkehid voor de naam van dit product. 50.000+ Ondertussen heeft Oracle Opern World - samen met JavaOne - de kaap van ca. 50.000 bezoekers bereikt, wat het gecombineerde event tot het grootste ict-event in de branche maakt. De burgemeester van San Francisco zelf daagde op om de conferentiegangers te bedanken, die samen ca. 120 miljoen dollar in lokale economie pompen. Het event probeert tevens meer duurzaam te wordern (jaren geleden werden de plastic flesjes water al geweerd) en over 5 jaar wil het een zero-afval gebeurtenis worden.