Oracle noemt servers die draaien op Itanium-chips 'end of life' en stelt dat de ondersteuning van andere leveranciers ook snel zal stopgezet worden. Bij HP en Intel staan ze perplex.

Oracle zegt het nut niet meer te zien in de ondersteuning van Itanium-servers, omdat die architectuur 'end of life' zou zijn. En ook de stelling dat andere leveranciers ook hun ondersteuning voor Itanium zullen beëindigen veroorzaakt verontwaardiging bij HP en Intel. HP brengt sinds 2001 servers uit met Itanium-chips van Intel. Beide bedrijven ontkennen de bewering van Oracle met klem en noemen de zet 'schaamteloos' en 'desinformatie'. Intel zou volop bezig zijn aan de volgende Itanium-chips (Poulson en Kitson).

De bewering van Oracle valt de kaderen in de hevige concurrentie die de Oracle (lees: ex-Sun) Sparc-servers ondervinden van Itanium. Uit recente cijfers over de servermarkt blijkt dat Oracle zware klappen krijgt. Bovendien is de relatie tussen HP en Oracle sterk verzuurd sinds voormalig HP-ceo Mark Hurd naar Oracle trok om er precies de hardwarestrategie uit te bouwen. Bovendien werd Hurds plaats ingenomen door Leo Apotheker, die dan weer van Oracle's gezworen vijand SAP afkomstig was.

Oracle noemt servers die draaien op Itanium-chips 'end of life' en stelt dat de ondersteuning van andere leveranciers ook snel zal stopgezet worden. Bij HP en Intel staan ze perplex. Oracle zegt het nut niet meer te zien in de ondersteuning van Itanium-servers, omdat die architectuur 'end of life' zou zijn. En ook de stelling dat andere leveranciers ook hun ondersteuning voor Itanium zullen beëindigen veroorzaakt verontwaardiging bij HP en Intel. HP brengt sinds 2001 servers uit met Itanium-chips van Intel. Beide bedrijven ontkennen de bewering van Oracle met klem en noemen de zet 'schaamteloos' en 'desinformatie'. Intel zou volop bezig zijn aan de volgende Itanium-chips (Poulson en Kitson). De bewering van Oracle valt de kaderen in de hevige concurrentie die de Oracle (lees: ex-Sun) Sparc-servers ondervinden van Itanium. Uit recente cijfers over de servermarkt blijkt dat Oracle zware klappen krijgt. Bovendien is de relatie tussen HP en Oracle sterk verzuurd sinds voormalig HP-ceo Mark Hurd naar Oracle trok om er precies de hardwarestrategie uit te bouwen. Bovendien werd Hurds plaats ingenomen door Leo Apotheker, die dan weer van Oracle's gezworen vijand SAP afkomstig was.