Klanten van Oracle zullen de software - waaronder Java, Oracle Database en Oracle WebLogic Server - kunnen draaien op Windows Server Hyper-V of in Windows Azure van Microsoft. Oracle engageert zich om volledige ondersteuning te bieden en zal de eigen software ook certificeren voor gebruik in de Microsoft-cloudomgeving. Oracle zal ook de eigen Linux-distributie beschikbaar maken voor klanten van Windows Azure. Microsoft van zijn kant zal Java, Oracle Database en de WebLogic Server ook aanbieden aan de Windows Azure klanten.

In een persmededeling verduidelijkt Microsoft-ceo Steve Ballmer dat "Microsoft bedrijven wil geven wat ze nodig hebben, en dat is duidelijk de mogelijkheid om enterprise workloads naar ofwel private clouds, ofwel public clouds of - steeds meer - naar een mix van beide clouds te brengen."

Klanten van Microsoft kunnen nu hun Oracle-applicaties, middleware en databases in de Microsoft-cloudomgeving draaien. "Net zoals ze dat al jaren kunnen op een Windows Server", zei Ballmer nog.

Oracle-president Mark Hurd benadrukt dan weer dat de overeenkomst voor Oracle een manier is om de klanten meer flexibiliteit te geven en meer keuzemogelijkheid voor het uitrollen van oplossingen.

Klanten van Oracle zullen de software - waaronder Java, Oracle Database en Oracle WebLogic Server - kunnen draaien op Windows Server Hyper-V of in Windows Azure van Microsoft. Oracle engageert zich om volledige ondersteuning te bieden en zal de eigen software ook certificeren voor gebruik in de Microsoft-cloudomgeving. Oracle zal ook de eigen Linux-distributie beschikbaar maken voor klanten van Windows Azure. Microsoft van zijn kant zal Java, Oracle Database en de WebLogic Server ook aanbieden aan de Windows Azure klanten.In een persmededeling verduidelijkt Microsoft-ceo Steve Ballmer dat "Microsoft bedrijven wil geven wat ze nodig hebben, en dat is duidelijk de mogelijkheid om enterprise workloads naar ofwel private clouds, ofwel public clouds of - steeds meer - naar een mix van beide clouds te brengen."Klanten van Microsoft kunnen nu hun Oracle-applicaties, middleware en databases in de Microsoft-cloudomgeving draaien. "Net zoals ze dat al jaren kunnen op een Windows Server", zei Ballmer nog.Oracle-president Mark Hurd benadrukt dan weer dat de overeenkomst voor Oracle een manier is om de klanten meer flexibiliteit te geven en meer keuzemogelijkheid voor het uitrollen van oplossingen.