Larry Ellison kondigde zowel een Oracle Public Cloud als een Social network aan, naast de algemene beschikbaarheid van de Fusion-toepassingen.

Na een vloed van hardwareaankondigingen - zij het wel met een hoog softwaregehalte - bracht de keynote van Oracle-ceo Larry Ellion dan toch nog een uitgebreide softwareaankondiging op Oracle Open World. Na een aanloop waarin hij het waarom en hoe van de Fusion-toepassingen nog even uit de doeken deed, kondigde hij de algemene beschikbaarheid van de Fusion-toepassingen aan, in casu meer dan 100 modules. Die toepassingen kunnen zowel op systemen in de bedrijven zelf draaien, als in de cloud, waarna hij meteen ook de Oracle Public Cloud introduceerde.

De Oracle Public Cloud biedt zowel 'platform'-diensten (database-, Java-, data- en security-diensten), naast een toepassingenlaag. Ellison hamerde op het open, standaardgesteunde karakter van deze 'cloud', die gebruikers zowel een snelle en 'elastische' provisioning als een absolute vrijheid tot vertrek biedt. Naast de Oracle toepassingen, vinden eveneens andere toepassingen in standaard Java EE een plaats in deze cloud.

Inpikkend op de uitspraak van Salesforce.com-baas Benioff - "Beware of false clouds" - vergeleek Ellison zijn cloud op schier elk punt als open, vrij en veilig, in tegenstelling tot de "Roach Motel of clouds"-cloud van Saleforce.com (ter info: 'Roach Motel' is een merk van kakkerlakvallen en symbool voor een val waar je niet meer uit wegraakt). De vaak behoorlijk bijtende vergelijking met Salesforce.com moet overigens ook worden gezien in het kader van een conflict tussen Oracle en dat bedrijf op Open World. Daar werd een presentatie van Benioff zo goed als afgelast (lees: verschoven naar een bijzonder ongelukkig uur), wat Benioff deed terugslaan met een impromptu sessie in een hotel in de buurt (inclusief een demonstratie op straat).

Tegelijk kondigde Larry Ellison ook een Oracle Social Network aan, dat bedrijven toelaat intern een beveiligde samenwerking tussen de eigen werknemers en derden op te zetten. Zo kunnen de Fusion toepassingen op de eerste pagina naast 'wat te doen' en 'wat moet ik weten' ook voorzieningen inzake 'met wie kan ik samenwerken' en 'hoe kan ik samenwerken' aanbieden.

Larry Ellison kondigde zowel een Oracle Public Cloud als een Social network aan, naast de algemene beschikbaarheid van de Fusion-toepassingen. Na een vloed van hardwareaankondigingen - zij het wel met een hoog softwaregehalte - bracht de keynote van Oracle-ceo Larry Ellion dan toch nog een uitgebreide softwareaankondiging op Oracle Open World. Na een aanloop waarin hij het waarom en hoe van de Fusion-toepassingen nog even uit de doeken deed, kondigde hij de algemene beschikbaarheid van de Fusion-toepassingen aan, in casu meer dan 100 modules. Die toepassingen kunnen zowel op systemen in de bedrijven zelf draaien, als in de cloud, waarna hij meteen ook de Oracle Public Cloud introduceerde. De Oracle Public Cloud biedt zowel 'platform'-diensten (database-, Java-, data- en security-diensten), naast een toepassingenlaag. Ellison hamerde op het open, standaardgesteunde karakter van deze 'cloud', die gebruikers zowel een snelle en 'elastische' provisioning als een absolute vrijheid tot vertrek biedt. Naast de Oracle toepassingen, vinden eveneens andere toepassingen in standaard Java EE een plaats in deze cloud. Inpikkend op de uitspraak van Salesforce.com-baas Benioff - "Beware of false clouds" - vergeleek Ellison zijn cloud op schier elk punt als open, vrij en veilig, in tegenstelling tot de "Roach Motel of clouds"-cloud van Saleforce.com (ter info: 'Roach Motel' is een merk van kakkerlakvallen en symbool voor een val waar je niet meer uit wegraakt). De vaak behoorlijk bijtende vergelijking met Salesforce.com moet overigens ook worden gezien in het kader van een conflict tussen Oracle en dat bedrijf op Open World. Daar werd een presentatie van Benioff zo goed als afgelast (lees: verschoven naar een bijzonder ongelukkig uur), wat Benioff deed terugslaan met een impromptu sessie in een hotel in de buurt (inclusief een demonstratie op straat). Tegelijk kondigde Larry Ellison ook een Oracle Social Network aan, dat bedrijven toelaat intern een beveiligde samenwerking tussen de eigen werknemers en derden op te zetten. Zo kunnen de Fusion toepassingen op de eerste pagina naast 'wat te doen' en 'wat moet ik weten' ook voorzieningen inzake 'met wie kan ik samenwerken' en 'hoe kan ik samenwerken' aanbieden.