De overname lijkt een tegenzet te zijn voor de overname van Autonomy door HP.

Oracle koopt met Endeca technologie die structuur en inzicht brengt in grote massa's ongestructureerde data. Oracle wilt die onder meer gebruiken in combinatie met Oracle ATG Commerce en Oracle Business Intelligence, om respectievelijk de e-commerce- en BI-activiteiten van de klanten te verbeteren.

Endeca is onder meer een concurrent van Autonomy, dat voor bijna 12 miljard dollar door HP werd overgenomen. Oracle meldde vorige maand al in een persbericht dat het voor de verkoop aan HP ook een verkoopspraatje had gedaan met de bazen Autonomy maar dat het bedrijf veel te duur was. Dat werd daarop heftig ontkend door Autonomy, wat tot een welles-nietes spelletje leidde tussen de ceo's van beide firma's.

Bij Endeca, met hoofdkantoor in Cambridge in Massachusetts, werken zo'n 400 mensen. Het bedrijf telt ongeveer 600 klanten. Een overnameprijs werd niet bekendgemaakt. De overname zal waarschijnlijk voor het einde van dit jaar worden afgerond. .

De overname lijkt een tegenzet te zijn voor de overname van Autonomy door HP. Oracle koopt met Endeca technologie die structuur en inzicht brengt in grote massa's ongestructureerde data. Oracle wilt die onder meer gebruiken in combinatie met Oracle ATG Commerce en Oracle Business Intelligence, om respectievelijk de e-commerce- en BI-activiteiten van de klanten te verbeteren. Endeca is onder meer een concurrent van Autonomy, dat voor bijna 12 miljard dollar door HP werd overgenomen. Oracle meldde vorige maand al in een persbericht dat het voor de verkoop aan HP ook een verkoopspraatje had gedaan met de bazen Autonomy maar dat het bedrijf veel te duur was. Dat werd daarop heftig ontkend door Autonomy, wat tot een welles-nietes spelletje leidde tussen de ceo's van beide firma's. Bij Endeca, met hoofdkantoor in Cambridge in Massachusetts, werken zo'n 400 mensen. Het bedrijf telt ongeveer 600 klanten. Een overnameprijs werd niet bekendgemaakt. De overname zal waarschijnlijk voor het einde van dit jaar worden afgerond. .