Oracle heeft cms-specialist Fatwire overgenomen.

Oracle wil met de overname van Fatwire een totaalpakket aanbieden voor 'web experience management'. Ook vullen de Fatwire-oplossingen Oracle's aanbod in BI, crm en ecm verder aan. Fatwire, met hoofdkantoor in Mineola, New York, heeft ruim 500 klanten wereldwijd. In de Benelux zijn onder meer de Vlaamse overheid, Centerparks, Sunparks, de Nederlandse Spoorwegen en Roularta Fatwire-gebruikers.

Opmerkelijk is dat Fatwire en Oracle-concurrent EMC in februari nog een belangrijke wederzijdse resellerovereenkomst afsloten. Dat gebeurde nadat in de sector lang was gespeculeerd over een mogelijke overname van Fatwire door EMC. Die laatste had met zijn Documentum Web Publisher immers geen webmarketingtool in huis die potten zou breken. EMC ging na de deal zover te zeggen dat Web Publisher in zijn aanbod gewoon vervangen zou worden door Fatwire. Maar nu Oracle Fatwire opslokt, is het onduidelijk wat er met het 'web experience'-aanbod van EMC zal gebeuren, laat staan met de resellerovereenkomst.

Financiële details van de werden niet bekendgemaakt. De overname zal midden 2011 worden afgerond, afhankelijk van de nodige regulatoire goedkeuringen.

Oracle heeft cms-specialist Fatwire overgenomen. Oracle wil met de overname van Fatwire een totaalpakket aanbieden voor 'web experience management'. Ook vullen de Fatwire-oplossingen Oracle's aanbod in BI, crm en ecm verder aan. Fatwire, met hoofdkantoor in Mineola, New York, heeft ruim 500 klanten wereldwijd. In de Benelux zijn onder meer de Vlaamse overheid, Centerparks, Sunparks, de Nederlandse Spoorwegen en Roularta Fatwire-gebruikers. Opmerkelijk is dat Fatwire en Oracle-concurrent EMC in februari nog een belangrijke wederzijdse resellerovereenkomst afsloten. Dat gebeurde nadat in de sector lang was gespeculeerd over een mogelijke overname van Fatwire door EMC. Die laatste had met zijn Documentum Web Publisher immers geen webmarketingtool in huis die potten zou breken. EMC ging na de deal zover te zeggen dat Web Publisher in zijn aanbod gewoon vervangen zou worden door Fatwire. Maar nu Oracle Fatwire opslokt, is het onduidelijk wat er met het 'web experience'-aanbod van EMC zal gebeuren, laat staan met de resellerovereenkomst. Financiële details van de werden niet bekendgemaakt. De overname zal midden 2011 worden afgerond, afhankelijk van de nodige regulatoire goedkeuringen.