Oracle heeft het 'social marketing'-platform Vitrue overgenomen.

Vitrue, opgericht in 2006, is een cloudgebaseerd platform waarmee bedrijven hun marketingcampagnes op sociale media kunnen beheren en de activiteit op sociale netwerken kunnen monitoren. Oracle wil zijn eigen data management en analyticstools met de Vitrue-technologie linken om zo tot een compleet 'social relationship platform' te komen.

De overnameprijs werd niet meegedeeld, maar bij TechCrunch wordt de som van 300 miljoen dollar gefluisterd. Vitrue zou dit jaar een omzet gehaald hebben van net geen 100 miljoen dollar en was 'bijna' winstgevend.

Oracle heeft het 'social marketing'-platform Vitrue overgenomen. Vitrue, opgericht in 2006, is een cloudgebaseerd platform waarmee bedrijven hun marketingcampagnes op sociale media kunnen beheren en de activiteit op sociale netwerken kunnen monitoren. Oracle wil zijn eigen data management en analyticstools met de Vitrue-technologie linken om zo tot een compleet 'social relationship platform' te komen. De overnameprijs werd niet meegedeeld, maar bij TechCrunch wordt de som van 300 miljoen dollar gefluisterd. Vitrue zou dit jaar een omzet gehaald hebben van net geen 100 miljoen dollar en was 'bijna' winstgevend.