SAP is veroordeeld in de rechtszaak tegen Oracle voor schending van de auteursrechten. Het moet Oracle 1,3 miljard dollar schadevergoeding betalen.

De zaak draait rond SAP's dochteronderneming TomorrowNow, dat ict-ondersteuning bood aan zowel Oracle- als SAP-klanten. In die hoedanigheid had het bedrijf miljoenen bestanden van Oracle gedownload. De rechtbank in Californië beschouwt dat nu als een schending van de auteursrechten.

SAP had toegegeven dat er fouten waren gemaakt door TomorrowNow, maar had aangevoerd dat het topmanagement niet op de hoogte was van het misbruik. SAP wilde wel een schadevergoeding betalen - het had daarvoor 160 miljoen dollar opzij gezet - maar had niet gerekend op een som van 1,3 miljard dollar. Oracle had 1,7 miljard dollar geëist. Hoogstwaarschijnlijk gaat SAP in beroep.

SAP is veroordeeld in de rechtszaak tegen Oracle voor schending van de auteursrechten. Het moet Oracle 1,3 miljard dollar schadevergoeding betalen. De zaak draait rond SAP's dochteronderneming TomorrowNow, dat ict-ondersteuning bood aan zowel Oracle- als SAP-klanten. In die hoedanigheid had het bedrijf miljoenen bestanden van Oracle gedownload. De rechtbank in Californië beschouwt dat nu als een schending van de auteursrechten. SAP had toegegeven dat er fouten waren gemaakt door TomorrowNow, maar had aangevoerd dat het topmanagement niet op de hoogte was van het misbruik. SAP wilde wel een schadevergoeding betalen - het had daarvoor 160 miljoen dollar opzij gezet - maar had niet gerekend op een som van 1,3 miljard dollar. Oracle had 1,7 miljard dollar geëist. Hoogstwaarschijnlijk gaat SAP in beroep.