Vorige maand kwam Dyn nog uitgebreid in het nieuws toen het slachtoffer werd van een DDoS-aanval. Daardoor waren veel sites in de Verenigde Staten urenlang onbereikbaar. Bedrijven als Dyn zorgen ervoor dat een internetadres overeenkomt met het IP-adres dat erbij hoort. Het brengt de mensen die een adres intikken naar de juiste website.

Hoeveel geld Oracle op tafel legt voor de overname is niet bekendgemaakt. Maar voormalig Fortune-journalist Dan Primack beweert dat het bedrag rond de 600 miljoen dollar ligt. Volgens hem zouden de overnamegesprekken ook al lopen van voor de recente hackaanval.

Oracle wil met de aankoop van Dyn, met 3.500 klanten waaronder Twitter en Netflix, de eigen cloud verbeteren. Voorlopig blijven de bedrijven naast elkaar bestaan. (ANP/PVL)

Vorige maand kwam Dyn nog uitgebreid in het nieuws toen het slachtoffer werd van een DDoS-aanval. Daardoor waren veel sites in de Verenigde Staten urenlang onbereikbaar. Bedrijven als Dyn zorgen ervoor dat een internetadres overeenkomt met het IP-adres dat erbij hoort. Het brengt de mensen die een adres intikken naar de juiste website.Hoeveel geld Oracle op tafel legt voor de overname is niet bekendgemaakt. Maar voormalig Fortune-journalist Dan Primack beweert dat het bedrag rond de 600 miljoen dollar ligt. Volgens hem zouden de overnamegesprekken ook al lopen van voor de recente hackaanval.Oracle wil met de aankoop van Dyn, met 3.500 klanten waaronder Twitter en Netflix, de eigen cloud verbeteren. Voorlopig blijven de bedrijven naast elkaar bestaan. (ANP/PVL)