Het concern meldde donderdag een totale omzet van 10,6 miljard dollar over het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar. Dat was 1 procent minder dan een jaar eerder.

Het bedrijf had wederom last van de dure dollar. Gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten zouden de opbrengsten stabiel zijn gebleven. De nettowinst steeg 2 procent tot ruim 2,8 miljard dollar. Die zou zonder valuta-effecten met 4 procent gegroeid zijn.

De jaaromzet van Oracle is daarmee uitgekomen op 37 miljard dollar. Vergeleken met het voorgaande jaar betekent dat een daling van 3 procent. De nettowinst zakte met een tiende tot 8,9 miljard dollar.

(ANP/WK)

Het concern meldde donderdag een totale omzet van 10,6 miljard dollar over het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar. Dat was 1 procent minder dan een jaar eerder.Het bedrijf had wederom last van de dure dollar. Gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten zouden de opbrengsten stabiel zijn gebleven. De nettowinst steeg 2 procent tot ruim 2,8 miljard dollar. Die zou zonder valuta-effecten met 4 procent gegroeid zijn.De jaaromzet van Oracle is daarmee uitgekomen op 37 miljard dollar. Vergeleken met het voorgaande jaar betekent dat een daling van 3 procent. De nettowinst zakte met een tiende tot 8,9 miljard dollar.(ANP/WK)