Softwarereus Oracle heeft een goede beurt gemaakt in het proces voor de de Europese goedkeuring van de overname van Sun Microsystems. Het deed belangrijke toegevingen rond de open source database MySQL.

Zowel Oracle als de Europese Commissie spreken van 'constructieve gesprekken' voor het antittrustonderzoek rond de overname van Sun Microsystems. Een belangrijk vraagstuk - met bijhorende onenigheid - ging tot dusver over de open source database MySQL, die Sun begin 2008 overnam.

Oracle heeft op dat vlak belangrijke toegevingen gedaan. Zo belooft het onder meer de storage engine-api's (application program interfaces) van MySQL beschikbaar te houden en geregeld te verbeteren. Ook zal Oracle geen commerciële licenties eisen, bestaande contracten van storageleveranciers met Sun onder dezelfde voorwaarden behouden (en zelfs eventueel laten verlengen tot eind 2014) en de open source licentie gpl hanteren. Supportcontracten zullen niet worden verplicht. Voordien gaf Oracle al aan dat het de investeringen in r&d coor MySQL zal optrekken.

De Europese Commissie noemt de toegevingen "een belangrijk nieuw element dat het meeweegt in de lopende behandeling van de Sun-overname". Een definitieve uitspraak over de overname zou in januari moeten volgen.

Softwarereus Oracle heeft een goede beurt gemaakt in het proces voor de de Europese goedkeuring van de overname van Sun Microsystems. Het deed belangrijke toegevingen rond de open source database MySQL. Zowel Oracle als de Europese Commissie spreken van 'constructieve gesprekken' voor het antittrustonderzoek rond de overname van Sun Microsystems. Een belangrijk vraagstuk - met bijhorende onenigheid - ging tot dusver over de open source database MySQL, die Sun begin 2008 overnam. Oracle heeft op dat vlak belangrijke toegevingen gedaan. Zo belooft het onder meer de storage engine-api's (application program interfaces) van MySQL beschikbaar te houden en geregeld te verbeteren. Ook zal Oracle geen commerciële licenties eisen, bestaande contracten van storageleveranciers met Sun onder dezelfde voorwaarden behouden (en zelfs eventueel laten verlengen tot eind 2014) en de open source licentie gpl hanteren. Supportcontracten zullen niet worden verplicht. Voordien gaf Oracle al aan dat het de investeringen in r&d coor MySQL zal optrekken. De Europese Commissie noemt de toegevingen "een belangrijk nieuw element dat het meeweegt in de lopende behandeling van de Sun-overname". Een definitieve uitspraak over de overname zou in januari moeten volgen.