Oracle, vaak gezien als een laatkomer in de cloudmarkt, doet zijn best om bij te benen door product na product uit te brengen. Op OpenWorld, Oracle's grote gebruikersconferentie, lijkt de hoeveelheid aankondigingen schier oneindig, maar het komt erop neer dat Oracle gaat voor de 'full stack', een volledig gamma aan clouddiensten die zowel Software as a Service en Platform as a Service omvatten, maar ook Infrastructure as a Service.

Het is in dat laatste onderdeel dat het bedrijf nu 'bare metal' cloudservers uitrolt. Dat zijn fysieke machines die niet gedeeld worden tussen verschillende klanten. De machines moeten een lacune in het Oracle aanbod opvullen, waarvoor klanten tot nu toe naar, bijvoorbeeld, grote concurrenten Amazon of IBM moesten trekken. Met de laatste aankondiging heeft Oracle nu zowel 'multi-tenant' als 'single-tenant' servers in het aanbod.

De nieuwe toevoeging krijgt de naam Oracle Bare Metal Cloud Services mee en Oracle meldt dat ze elf keer sneller en 20 procent goedkoper zijn dan de snelste oplossingen van de concurrentie.

"We willen onze klanten de mogelijkheid bieden om infrastructuur als dienst te krijgen," zegt Thomas Kurian, president van Oracle daarover; "Klanten moeten, met alleen een browser of een api-aanvraag, een virtueel datacenter in de cloud kunnen bouwen en dat moet snel, schaalbaar en veilig zijn."

Oracle, vaak gezien als een laatkomer in de cloudmarkt, doet zijn best om bij te benen door product na product uit te brengen. Op OpenWorld, Oracle's grote gebruikersconferentie, lijkt de hoeveelheid aankondigingen schier oneindig, maar het komt erop neer dat Oracle gaat voor de 'full stack', een volledig gamma aan clouddiensten die zowel Software as a Service en Platform as a Service omvatten, maar ook Infrastructure as a Service. Het is in dat laatste onderdeel dat het bedrijf nu 'bare metal' cloudservers uitrolt. Dat zijn fysieke machines die niet gedeeld worden tussen verschillende klanten. De machines moeten een lacune in het Oracle aanbod opvullen, waarvoor klanten tot nu toe naar, bijvoorbeeld, grote concurrenten Amazon of IBM moesten trekken. Met de laatste aankondiging heeft Oracle nu zowel 'multi-tenant' als 'single-tenant' servers in het aanbod.De nieuwe toevoeging krijgt de naam Oracle Bare Metal Cloud Services mee en Oracle meldt dat ze elf keer sneller en 20 procent goedkoper zijn dan de snelste oplossingen van de concurrentie. "We willen onze klanten de mogelijkheid bieden om infrastructuur als dienst te krijgen," zegt Thomas Kurian, president van Oracle daarover; "Klanten moeten, met alleen een browser of een api-aanvraag, een virtueel datacenter in de cloud kunnen bouwen en dat moet snel, schaalbaar en veilig zijn."