De verkoop van servers van Oracle, dat vorig jaar Sun overnam, daalde met bijna 20% tijdens het eerste kwartaal van dit jaar. Dat blijkt uit de emea-cijfers van het onderzoeksbureau IDC.

Oracle verkocht tijdens de eerste drie maanden van dit jaar voor omgerekend 165 miljoen euro servers en zag zijn marktaandeel dalen van 9,5 naar net geen 7%. Vooral IBM profiteerde van de onduidelijkheid over de strategie van Oracle in verband met de Sun-servers. IBM won 5 procent marktaandeel, goed voor een kwartaalomzet van 690 miljoen euro. Marktleider HP en Dell bleven stabiel.

De emea-servermarkt was tijdens Q1 goed voor 2,4 miljard euro, een opstoot van 10 procent. In de Verenigde Staten is Cisco, dat pas twee jaar geleden in deze markt opdook, in de top 5 van serverproducenten opgeklommen.

De verkoop van servers van Oracle, dat vorig jaar Sun overnam, daalde met bijna 20% tijdens het eerste kwartaal van dit jaar. Dat blijkt uit de emea-cijfers van het onderzoeksbureau IDC. Oracle verkocht tijdens de eerste drie maanden van dit jaar voor omgerekend 165 miljoen euro servers en zag zijn marktaandeel dalen van 9,5 naar net geen 7%. Vooral IBM profiteerde van de onduidelijkheid over de strategie van Oracle in verband met de Sun-servers. IBM won 5 procent marktaandeel, goed voor een kwartaalomzet van 690 miljoen euro. Marktleider HP en Dell bleven stabiel. De emea-servermarkt was tijdens Q1 goed voor 2,4 miljard euro, een opstoot van 10 procent. In de Verenigde Staten is Cisco, dat pas twee jaar geleden in deze markt opdook, in de top 5 van serverproducenten opgeklommen.