In het kwartaalrapport van de Amerikaanse beursautoriteit SEC meldt Sun het opstarten van drie 'class action'-rechtszaken tegen de overname door Oracle.

Op pagina 23 van zijn SEC 10-Q kwartaalverslag voor de periode tot 29 maart 2009, meldt Sun Microsystems dat drie individuele aandeelhouders elk een 'class action'-rechtszaak hebben ingespannen tegen "Sun en een aantal van onze bedrijfsleiders en leden van de raad van bestuur, evenals tegen Oracle Corporation." Zij zouden het vertrouwen van de aandeelhouders hebben beschaamd en de belangen van deze laatsten zouden onvoldoende zijn verdedigd in de overeenkomst met Oracle.

'Class action'-rechtszaken als deze hebben tot doel uiteindelijk een zo groot mogelijk aantal aandeelhouders bij elkaar te brengen, om gezamenlijk hun belangen voor de rechter te verdedigen en af te dwingen - een verschijnsel waarvan de Fortis-affaire onlangs een plastisch voorbeeld was. Volgens het kwartaalrapport zou noch Sun, noch een van de andere beklaagden al hebben gereageerd. Overigens moet worden opgemerkt dat in de VS 'class action'-rechtszaken ongeveer een automatische reflex vormen in schier elke mogelijke aangelegenheid.

Voorts blijkt uit de cijfers dat het voorbije kwartaal met een nettoverlies van 201 miljoen dollar (of 0,27 dollar per aandeel) wel heel wat minder goed was dan de overeenkomstige periode een jaar eerder, met 16 miljoen dollar nettoverlies (of 0,04 dollar per aandeel). De omzet uit producten en diensten daalde van 3,26 miljard dollar tot 2,61 miljard dollar.

In het kwartaalrapport van de Amerikaanse beursautoriteit SEC meldt Sun het opstarten van drie 'class action'-rechtszaken tegen de overname door Oracle. Op pagina 23 van zijn SEC 10-Q kwartaalverslag voor de periode tot 29 maart 2009, meldt Sun Microsystems dat drie individuele aandeelhouders elk een 'class action'-rechtszaak hebben ingespannen tegen "Sun en een aantal van onze bedrijfsleiders en leden van de raad van bestuur, evenals tegen Oracle Corporation." Zij zouden het vertrouwen van de aandeelhouders hebben beschaamd en de belangen van deze laatsten zouden onvoldoende zijn verdedigd in de overeenkomst met Oracle. 'Class action'-rechtszaken als deze hebben tot doel uiteindelijk een zo groot mogelijk aantal aandeelhouders bij elkaar te brengen, om gezamenlijk hun belangen voor de rechter te verdedigen en af te dwingen - een verschijnsel waarvan de Fortis-affaire onlangs een plastisch voorbeeld was. Volgens het kwartaalrapport zou noch Sun, noch een van de andere beklaagden al hebben gereageerd. Overigens moet worden opgemerkt dat in de VS 'class action'-rechtszaken ongeveer een automatische reflex vormen in schier elke mogelijke aangelegenheid. Voorts blijkt uit de cijfers dat het voorbije kwartaal met een nettoverlies van 201 miljoen dollar (of 0,27 dollar per aandeel) wel heel wat minder goed was dan de overeenkomstige periode een jaar eerder, met 16 miljoen dollar nettoverlies (of 0,04 dollar per aandeel). De omzet uit producten en diensten daalde van 3,26 miljard dollar tot 2,61 miljard dollar.