Nokia en Oracle gaan een contract aankondigen, waardoor Oracle-klanten toegang zullen krijgen tot de Navteq-kaarten en -locatie-informatie van Nokia

Dat schrijft The Wall Street Journal en zou deze week aangekondigd worden op de Oracle OpenWorld-conferentie in San Francisco. Nokia zou de deal ook bevestigd hebben. Oracle gaat al zijn applicaties van locatiedata voorzien, al zijn daarover weinig meer details bekend. Nokia wil met de overeenkomst zijn klantenbasis voor zijn location-based services aanzwengelen. Die heeft het Finse bedrijf in huis sinds de overname van Navteq in 2007. Nokia werkt vandaag onder meer al samen met Microsoft, Amazon en Groupon voor kaarten- en locatiediensten. Het bedrijf staat ook erg sterk in de autosector.

Het contract tussen Nokia en Oracle toont volgens The Wall Street Journal de intense strijd aan op de kaartenmarkt. Ook Google staat er met Google Maps sterk. Apple probeerde het onlangs zelf, met de eigen app Apple Maps, maar die faalde vooralsnog in vergelijking met de concurrentie. Die strijd is het gevolg van het groeiende belang van 'locatie' in de technologiewereld, waarbij zowat alle hardware - van smartphones tot auto's - locatiegebaseerde tools in huis heeft.

Nokia en Oracle gaan een contract aankondigen, waardoor Oracle-klanten toegang zullen krijgen tot de Navteq-kaarten en -locatie-informatie van Nokia Dat schrijft The Wall Street Journal en zou deze week aangekondigd worden op de Oracle OpenWorld-conferentie in San Francisco. Nokia zou de deal ook bevestigd hebben. Oracle gaat al zijn applicaties van locatiedata voorzien, al zijn daarover weinig meer details bekend. Nokia wil met de overeenkomst zijn klantenbasis voor zijn location-based services aanzwengelen. Die heeft het Finse bedrijf in huis sinds de overname van Navteq in 2007. Nokia werkt vandaag onder meer al samen met Microsoft, Amazon en Groupon voor kaarten- en locatiediensten. Het bedrijf staat ook erg sterk in de autosector. Het contract tussen Nokia en Oracle toont volgens The Wall Street Journal de intense strijd aan op de kaartenmarkt. Ook Google staat er met Google Maps sterk. Apple probeerde het onlangs zelf, met de eigen app Apple Maps, maar die faalde vooralsnog in vergelijking met de concurrentie. Die strijd is het gevolg van het groeiende belang van 'locatie' in de technologiewereld, waarbij zowat alle hardware - van smartphones tot auto's - locatiegebaseerde tools in huis heeft.