Softwareleverancier Oracle geeft een half jaar na de overname van Sun voor het eerst aan door te willen gaan met de ontwikkeling van OpenOffice.org.

"Oracle plant om de ontwikkeling en ondersteuning van OpenOffice.org als open source-product voor te zetten nadat de overname is voltooid." Dat valt te lezen in een bijgewerkte versie van een lijst van veelgestelde vragen op Oracles website over de consequenties van de overname van Sun in april van dit jaar.

Sun Microsystems is sinds het begin van het project, in 2000, de hoofdsponsor van die open source kantoorsuite. Net als nu zal er een commerciële licentie zijn voor grotere klanten die behoefte hebben aan ondersteuning en enterprise tools.

De verklaring van Oracle wordt door de OpenOffice.org-gemeenschap enthousiast ontvangen. "Al bij al hadden de leden van het OpenOffice.org project nog erg weinig gehoord van de verwachte aanstaande hoofdsponsor. In de vorige week bijgewerkte 'veel gestelde vragen' wordt dat goed gemaakt. Voor het eerst wordt onomwonden gepraat over de toekomst van OpenOffice.org," zegt Cor Nouws van nl.OpenOffice.org.

Softwareleverancier Oracle kondigde in april de overname aan van Sun voor 7,4 miljard dollar (ongeveer 5,7 miljard euro). Op dit moment ligt die overname nog ter beoordeling bij de Europese Commissie. Als de overname doorgaat, krijgt Oracle in een klap voet aan de grond in de hardwarewereld. Sun Microsystems is fabrikant voor veel producten op het gebied van storage, servers en netwerkapparatuur. Bovendien levert Sun Microsystems het besturingssysteem Solaris, het opensourcekantoorsoftwarepakket Open Office, de ontwikkeltaal Java en serversoftware GlassFish. Het bedrijf is sinds begin 2008 ook eigenaar van de databasesoftware MySQL, waarmee het regelrecht concurreerde met Oracle.

In samenwerking met Computable

Softwareleverancier Oracle geeft een half jaar na de overname van Sun voor het eerst aan door te willen gaan met de ontwikkeling van OpenOffice.org. "Oracle plant om de ontwikkeling en ondersteuning van OpenOffice.org als open source-product voor te zetten nadat de overname is voltooid." Dat valt te lezen in een bijgewerkte versie van een lijst van veelgestelde vragen op Oracles website over de consequenties van de overname van Sun in april van dit jaar. Sun Microsystems is sinds het begin van het project, in 2000, de hoofdsponsor van die open source kantoorsuite. Net als nu zal er een commerciële licentie zijn voor grotere klanten die behoefte hebben aan ondersteuning en enterprise tools. De verklaring van Oracle wordt door de OpenOffice.org-gemeenschap enthousiast ontvangen. "Al bij al hadden de leden van het OpenOffice.org project nog erg weinig gehoord van de verwachte aanstaande hoofdsponsor. In de vorige week bijgewerkte 'veel gestelde vragen' wordt dat goed gemaakt. Voor het eerst wordt onomwonden gepraat over de toekomst van OpenOffice.org," zegt Cor Nouws van nl.OpenOffice.org. Softwareleverancier Oracle kondigde in april de overname aan van Sun voor 7,4 miljard dollar (ongeveer 5,7 miljard euro). Op dit moment ligt die overname nog ter beoordeling bij de Europese Commissie. Als de overname doorgaat, krijgt Oracle in een klap voet aan de grond in de hardwarewereld. Sun Microsystems is fabrikant voor veel producten op het gebied van storage, servers en netwerkapparatuur. Bovendien levert Sun Microsystems het besturingssysteem Solaris, het opensourcekantoorsoftwarepakket Open Office, de ontwikkeltaal Java en serversoftware GlassFish. Het bedrijf is sinds begin 2008 ook eigenaar van de databasesoftware MySQL, waarmee het regelrecht concurreerde met Oracle. In samenwerking met Computable