"De Raad van Bestuur van Mobistar bevestigt dat, zoals reeds gebeurde bij verschillende andere gelegenheden, haar meerderheidsaandeelhouder Orange gevraagd heeft om de mogelijkheid te evalueren van een rebranding van Mobistar naar Orange", zegt voorzitter Steyaert in een kort persbericht.

De raad van bestuur bestudeert die vraag nu met een "diepgaande analyse", "zoals elke keer gebeurde na een dergelijke vraag". Hierna volgt een beslissing of de naam al dan niet verandert.

Oude naam Base

Mobistar is al jaren voor iets meer dan de helft in handen van Orange. Maar wie de Belgische telecomgeschiedenis een beetje kent weet dat Orange tot 2002 de naam was van het huidige Base.

Het oude Belgische Orange (vandaag Base) was een joint-venture tussen KPN en het toen Britse Orange. Mobistar was op dat moment deels eigendom van France Télécom. Het Britse Orange werd in 2000 overgenomen door France Télécom. Maar omdat die al met Mobistar actief was in ons land, kwamen de aandelen van de Belgische Orange-tak volledig in handen van KPN kwamen. Daardoor moest het Belgische Orange, intussen los van het moederbedrijf Orange, zijn naam veranderen in Base.

Mogelijk zorgt die naamsgeschiedenis er voor waarom Mobistar wacht om zijn naam te wijzigen.

(Belga/PVL)

"De Raad van Bestuur van Mobistar bevestigt dat, zoals reeds gebeurde bij verschillende andere gelegenheden, haar meerderheidsaandeelhouder Orange gevraagd heeft om de mogelijkheid te evalueren van een rebranding van Mobistar naar Orange", zegt voorzitter Steyaert in een kort persbericht.De raad van bestuur bestudeert die vraag nu met een "diepgaande analyse", "zoals elke keer gebeurde na een dergelijke vraag". Hierna volgt een beslissing of de naam al dan niet verandert.Oude naam BaseMobistar is al jaren voor iets meer dan de helft in handen van Orange. Maar wie de Belgische telecomgeschiedenis een beetje kent weet dat Orange tot 2002 de naam was van het huidige Base.Het oude Belgische Orange (vandaag Base) was een joint-venture tussen KPN en het toen Britse Orange. Mobistar was op dat moment deels eigendom van France Télécom. Het Britse Orange werd in 2000 overgenomen door France Télécom. Maar omdat die al met Mobistar actief was in ons land, kwamen de aandelen van de Belgische Orange-tak volledig in handen van KPN kwamen. Daardoor moest het Belgische Orange, intussen los van het moederbedrijf Orange, zijn naam veranderen in Base.Mogelijk zorgt die naamsgeschiedenis er voor waarom Mobistar wacht om zijn naam te wijzigen.(Belga/PVL)