'België heeft nood aan voldoende concurrentie' op dit vlak, aldus Trabbia. Hij vraagt 'duidelijke, afdwingbare en voor iedereen toepasbare' beslissingen met betrekking tot deze delicate kwestie. De Nationale Veiligheidsraad (NVR) besliste onlangs om de toekomstige kritieke 5G-infrastructuur in ons land te beschermen. De regering plant een aantal beperkingen om niet-wenselijk gebruik van de infrastructuur te voorkomen.

Huawei en ZTE geviseerd

Hoewel geen enkele officiële communicatie dit bevestigt, worden vermoedelijk de Chinese leveranciers zoals Huawei en ZTE geviseerd. Deze leveranciers werden door de Europese Commissie ook opgenomen op een lijst van leveranciers die een 'hoog risico' vormen.

Orange-topman Trabbia vraagt minister van Telecommunicatie Philippe De Backer om verduidelijking ten aanzien van deze zogenaamde 'risicovolle' leveranciers. Indien Huawei en/of ZTE definitief aan de kant worden geschoven, zal dat een financiële impact hebben, verklaarde de CEO. De situatie van Orange is echter wel gunstiger dan die van andere spelers, voegt hij er nog aan toe.

'België heeft nood aan voldoende concurrentie' op dit vlak, aldus Trabbia. Hij vraagt 'duidelijke, afdwingbare en voor iedereen toepasbare' beslissingen met betrekking tot deze delicate kwestie. De Nationale Veiligheidsraad (NVR) besliste onlangs om de toekomstige kritieke 5G-infrastructuur in ons land te beschermen. De regering plant een aantal beperkingen om niet-wenselijk gebruik van de infrastructuur te voorkomen.Hoewel geen enkele officiële communicatie dit bevestigt, worden vermoedelijk de Chinese leveranciers zoals Huawei en ZTE geviseerd. Deze leveranciers werden door de Europese Commissie ook opgenomen op een lijst van leveranciers die een 'hoog risico' vormen.Orange-topman Trabbia vraagt minister van Telecommunicatie Philippe De Backer om verduidelijking ten aanzien van deze zogenaamde 'risicovolle' leveranciers. Indien Huawei en/of ZTE definitief aan de kant worden geschoven, zal dat een financiële impact hebben, verklaarde de CEO. De situatie van Orange is echter wel gunstiger dan die van andere spelers, voegt hij er nog aan toe.