Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport Philippe Muyters (N-VA) mocht het nieuwe datacenter plechtig mee openen. "Ik ben gelukkig als minister voor Werk en Economie en als minister voor Innovatie, want Orange stimuleert de economie op een duurzame manier", aldus de minister.

Het gebouw van duizend vierkante meter kostte vier miljoen euro. Het biedt onderdak aan radio-, telecom- en IT-apparatuur en moet mee helpen voldoen aan de toenemende vraag naar mobiel internet. "Onze klanten gebruiken steeds meer mobiele data", zegt Johan Deschuyffeleer, voorzitter van de raad van bestuur bij Orange. "Tegenover vorig jaar steeg het verbruik met 78%." Op dit moment heeft Orange tien datacenters in België. Op termijn worden de oudere, regionale centers gesloten en zullen de activiteiten geconcentreerd worden in drie vernieuwde centers zoals dat in Hoboken.

Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport Philippe Muyters (N-VA) mocht het nieuwe datacenter plechtig mee openen. "Ik ben gelukkig als minister voor Werk en Economie en als minister voor Innovatie, want Orange stimuleert de economie op een duurzame manier", aldus de minister.Het gebouw van duizend vierkante meter kostte vier miljoen euro. Het biedt onderdak aan radio-, telecom- en IT-apparatuur en moet mee helpen voldoen aan de toenemende vraag naar mobiel internet. "Onze klanten gebruiken steeds meer mobiele data", zegt Johan Deschuyffeleer, voorzitter van de raad van bestuur bij Orange. "Tegenover vorig jaar steeg het verbruik met 78%." Op dit moment heeft Orange tien datacenters in België. Op termijn worden de oudere, regionale centers gesloten en zullen de activiteiten geconcentreerd worden in drie vernieuwde centers zoals dat in Hoboken.