De zakelijke poot van het Franse telecombedrijf voert momenteel exclusieve overnamegesprekken om in eerste instantie 67 procent van Business & Decision over te nemen. Als dat lukt dan komt er een vereenvoudigd bod op de rest van de aandelen. De overname moet tegen het derde kwartaal rond zijn.

Orange betaalt 7,93 euro per aandeel, 34 procent bovenop de gemiddelde aandelenkoers van de afgelopen twaalf maanden.

De overname is niet zo'n verrassing als we naar de cijfers kijken. Channelnews.fr merkt op dat Business & Decision vorig jaar een omzet van 227,6 miljoen euro draaide, maar met een verlies van 5,9 miljoen euro en 27,1 miljoen euro aan schulden.

Voor België zijn er enkel cijfers tot 2015 beschikbaar maar die zijn, volgens TrendsTop, wel positiever: in ons land draait het bedrijf een omzet van 21 miljoen euro, liggen de schulden en handelsschulden van maximum één jaar op net geen 5 miljoen en werd er in 2015 een winst geboekt van ongeveer een half miljoen euro.

Update 24/05/17 16.30 uur:

Business & Decision nuanceert dat de situatie van het bedrijf te wijten is aan uitzonderlijke omstandigheden. Zo overleed oprichter, voorzitter en ceo Patrick Bensabat in januari 2016 wat in de maanden nadien een impact had op de werking van het bedrijf.

Mede door zijn overlijden werd er nadien gekeken naar de toekomstplannen van het bedrijf en daarbij werd ook gekeken naar een goede overnamepartner. Het management is daarbij blij met de gesprekken met Orange omdat die het bedrijf een nieuwe toekomst kunnen bieden. Orange ziet op zijn beurt de overname als een kans om te groeien in onder meer big data.

De zakelijke poot van het Franse telecombedrijf voert momenteel exclusieve overnamegesprekken om in eerste instantie 67 procent van Business & Decision over te nemen. Als dat lukt dan komt er een vereenvoudigd bod op de rest van de aandelen. De overname moet tegen het derde kwartaal rond zijn.Orange betaalt 7,93 euro per aandeel, 34 procent bovenop de gemiddelde aandelenkoers van de afgelopen twaalf maanden. De overname is niet zo'n verrassing als we naar de cijfers kijken. Channelnews.fr merkt op dat Business & Decision vorig jaar een omzet van 227,6 miljoen euro draaide, maar met een verlies van 5,9 miljoen euro en 27,1 miljoen euro aan schulden.Voor België zijn er enkel cijfers tot 2015 beschikbaar maar die zijn, volgens TrendsTop, wel positiever: in ons land draait het bedrijf een omzet van 21 miljoen euro, liggen de schulden en handelsschulden van maximum één jaar op net geen 5 miljoen en werd er in 2015 een winst geboekt van ongeveer een half miljoen euro.Update 24/05/17 16.30 uur:Business & Decision nuanceert dat de situatie van het bedrijf te wijten is aan uitzonderlijke omstandigheden. Zo overleed oprichter, voorzitter en ceo Patrick Bensabat in januari 2016 wat in de maanden nadien een impact had op de werking van het bedrijf.Mede door zijn overlijden werd er nadien gekeken naar de toekomstplannen van het bedrijf en daarbij werd ook gekeken naar een goede overnamepartner. Het management is daarbij blij met de gesprekken met Orange omdat die het bedrijf een nieuwe toekomst kunnen bieden. Orange ziet op zijn beurt de overname als een kans om te groeien in onder meer big data.