"In de volgende vijf jaar zal er een inter-country of intra-Europese consolidatie komen," zegt Gervais Pellissier, hoofd van de Europese operaties bij Orange aan de Financial Times. "Spelers die vandaag in één markt zitten, of zo goed als één markt, kunnen gekocht worden door zij die groter zijn."

Onder die kleinere spelers zitten Telecom Italia, KPN en Proximus. Al is het niet duidelijk of die specifiëring een stelling is van de Financial Times of van Pellissier zelf. Wel heeft het bedrijf interesse om een kleinere telecomspeler te kopen als de kans zich voordoet.

Al is de kans relatief klein dat Proximus ook echt door Orange wordt overgenomen. De Franse telecomgroep heeft immers al een absolute meerderheid bij Mobistar. Een overname van Proximus zou dus zeker streng worden bekeken door de telecomregulatoren.

"In de volgende vijf jaar zal er een inter-country of intra-Europese consolidatie komen," zegt Gervais Pellissier, hoofd van de Europese operaties bij Orange aan de Financial Times. "Spelers die vandaag in één markt zitten, of zo goed als één markt, kunnen gekocht worden door zij die groter zijn."Onder die kleinere spelers zitten Telecom Italia, KPN en Proximus. Al is het niet duidelijk of die specifiëring een stelling is van de Financial Times of van Pellissier zelf. Wel heeft het bedrijf interesse om een kleinere telecomspeler te kopen als de kans zich voordoet.Al is de kans relatief klein dat Proximus ook echt door Orange wordt overgenomen. De Franse telecomgroep heeft immers al een absolute meerderheid bij Mobistar. Een overname van Proximus zou dus zeker streng worden bekeken door de telecomregulatoren.