De oranje-blauwe onderhandelaars zouden het, aldus De Standaard, eens zijn over het afbouwen van het belang van de staat in telecombedrijf Belgacom.

Het afbouwen van het overheidsbelang in Belgacom - nu goed voor 53,5 procent - lijkt een logische keuze voor de oranje-blauwe regeringsonderhandelaars. Ze willen, zo schrijft De Standaard, de belastingen verder verlagen, de uitkeringen verhogen, sparen als buffer tegen de vergrijzing en de begroting boven nul houden. De verkoop van alle aandelen kan oranje-blauw 5,5 tot 6 miljard opleveren. Met een eventuele blokkeringsminderheid in Belgacom van 25 procent, kunnen de onderhandelaars nog steeds rekenen op de helft van die som

Bovendien is het de uitgelezen kans om de "socialistische bevoogding" van het staatsbedrijf te tackelen. Voor het management van Belgacom is minder staat in het bedrijf belangrijk om vrij beslissingen kunnen te nemen over overnames en eventuele fusies. De link met het Nederlandse KPN werd al meermaals gesuggereerd, maar KPN-topman Ad Scheepbouwer zegt niet echt een aanhanger te zijn van dat idee.

De oranje-blauwe onderhandelaars zouden het, aldus De Standaard, eens zijn over het afbouwen van het belang van de staat in telecombedrijf Belgacom. Het afbouwen van het overheidsbelang in Belgacom - nu goed voor 53,5 procent - lijkt een logische keuze voor de oranje-blauwe regeringsonderhandelaars. Ze willen, zo schrijft De Standaard, de belastingen verder verlagen, de uitkeringen verhogen, sparen als buffer tegen de vergrijzing en de begroting boven nul houden. De verkoop van alle aandelen kan oranje-blauw 5,5 tot 6 miljard opleveren. Met een eventuele blokkeringsminderheid in Belgacom van 25 procent, kunnen de onderhandelaars nog steeds rekenen op de helft van die som Bovendien is het de uitgelezen kans om de "socialistische bevoogding" van het staatsbedrijf te tackelen. Voor het management van Belgacom is minder staat in het bedrijf belangrijk om vrij beslissingen kunnen te nemen over overnames en eventuele fusies. De link met het Nederlandse KPN werd al meermaals gesuggereerd, maar KPN-topman Ad Scheepbouwer zegt niet echt een aanhanger te zijn van dat idee.