Ict-dienstenbedrijf Orbid heeft zich weten te verzekeren van investeringsgeld van Vectis Participaties.

Met het nieuwe kapitaal wil Orbid zijn klantenportefeuille geografisch verder uitbreiden in Vlaanderen, extra personeel aanwerven en bestaande diensten verder ontwikkelen. "Met onze overname van het Belgische NextSolution begin dit jaar en de ondersteuning door Vectis Participaties nu hebben we de mensen en middelen om onze actieradius uit te breiden", klinkt het bij Orbid.

Vectis Participaties wordt minderheidsaandeelhouder van het bedrijf. De investeerder ziet veel groeikansen in ict-diensten voor kmo's. "Kmo's zijn vaak sterk in producten maken en commercialiseren, maar doorgaans ontbreekt het hen aan kennis op het gebied van informatisering, personeelsbeheer, kwaliteitszorg en financieel beheer. Orbid heeft een mooie historiek en sloot ook het crisisjaar 2009 met positieve cijfers af."

Orbid, een bedrijf met 75 mensen in Geel en Merelbeke, draaide in 2009 een omzet van 10,2 miljoen euro.

Ict-dienstenbedrijf Orbid heeft zich weten te verzekeren van investeringsgeld van Vectis Participaties. Met het nieuwe kapitaal wil Orbid zijn klantenportefeuille geografisch verder uitbreiden in Vlaanderen, extra personeel aanwerven en bestaande diensten verder ontwikkelen. "Met onze overname van het Belgische NextSolution begin dit jaar en de ondersteuning door Vectis Participaties nu hebben we de mensen en middelen om onze actieradius uit te breiden", klinkt het bij Orbid. Vectis Participaties wordt minderheidsaandeelhouder van het bedrijf. De investeerder ziet veel groeikansen in ict-diensten voor kmo's. "Kmo's zijn vaak sterk in producten maken en commercialiseren, maar doorgaans ontbreekt het hen aan kennis op het gebied van informatisering, personeelsbeheer, kwaliteitszorg en financieel beheer. Orbid heeft een mooie historiek en sloot ook het crisisjaar 2009 met positieve cijfers af." Orbid, een bedrijf met 75 mensen in Geel en Merelbeke, draaide in 2009 een omzet van 10,2 miljoen euro.