De Belgische poot van het Nederlandse ict-dienstenbedrijf Ordina heeft SAP-specialist E-Chain Management overgenomen.

Ordina België wil met de overname de eigen SAP-poot versterken. Daarvoor nam het bedrijf in 2006 al Iterum Services over.

E-Chain is een Belgisch-Luxemburgs bedrijf, opgericht in 2001, dat gespecialiseerd is in diensten en consultancy rond SAP-software. De firma draaide in 2007 een omzet van 13,6 miljoen euro. Er werken 108 mensen. In Luxemburg is het bedrijf al de grootste SAP-partner. In het klantenportfolio zitten namen als ArcelorMittal, GlaxoSmithKline, NMBS en Agfa.

"Er is absoluut een schaarste in de markt aan goede SAP-consultants", zegt HansVets, ceo van Ordina België, in een persbericht. "E-Chain heeft hoofdzakelijk hooggeschoolde en ervaren SAP consultants in dienst. Wil Ordina aan de toenemende vraag van haar klanten en aan de vraag van de markt voldoen, dan kan dit niet enkel door autonome groei. Ordina kan met deze acquisitie haar positie en aanbod in het enterprise solutions segment versterken."

Een overnameprijs is niet bekendgemaakt. De deal wordt gefinancierd in contanten en aandelen.

De Belgische poot van het Nederlandse ict-dienstenbedrijf Ordina heeft SAP-specialist E-Chain Management overgenomen. Ordina België wil met de overname de eigen SAP-poot versterken. Daarvoor nam het bedrijf in 2006 al Iterum Services over. E-Chain is een Belgisch-Luxemburgs bedrijf, opgericht in 2001, dat gespecialiseerd is in diensten en consultancy rond SAP-software. De firma draaide in 2007 een omzet van 13,6 miljoen euro. Er werken 108 mensen. In Luxemburg is het bedrijf al de grootste SAP-partner. In het klantenportfolio zitten namen als ArcelorMittal, GlaxoSmithKline, NMBS en Agfa. "Er is absoluut een schaarste in de markt aan goede SAP-consultants", zegt HansVets, ceo van Ordina België, in een persbericht. "E-Chain heeft hoofdzakelijk hooggeschoolde en ervaren SAP consultants in dienst. Wil Ordina aan de toenemende vraag van haar klanten en aan de vraag van de markt voldoen, dan kan dit niet enkel door autonome groei. Ordina kan met deze acquisitie haar positie en aanbod in het enterprise solutions segment versterken." Een overnameprijs is niet bekendgemaakt. De deal wordt gefinancierd in contanten en aandelen.