De Nederlandse it-dienstverlener Ordina heeft het Belgische ITG Consulting overgenomen. Ordina stapt zo de voor het bedrijf nieuwe wereld binnen van de finance markt.

Ordina betaalt een prijs die "binnen binnen de gebruikelijke bandbreedte ligt van 0,8 tot 1,5 keer de omzet". De overnamesom wordt echter pas in het eerste kwartaal van 2009 volledig betaald omdat ze afhankelijk is van het resultaat van ITG in 2007 en 2008.

ITG Consulting Group, met hoofdkantoor in Schaarbeek, heeft 80 mensen in huis en zou dit jaar een omzet moeten draaien van zo'n 8 miljoen euro. Het bedrijf levert vooral it-diensten aan de financiële sector, met een sterke focus op grote klanten en financieringsbanken. Onder meer Fortis, ING, Dexia en Euroclear zitten in het portfolio van ITG.

Net die positie in de financiële sector trok Ordina aan, zegt Ronald Kasteel, ceo van de Ordina Groep, in een persmededeling. "De overname van ITG Consulting opent voor ons de finance markt in België en Luxemburg. Een markt waarin we tot op heden maar in zeer beperkte mate een positie hadden. We hebben ons ten doel gesteld op dat vlak de komende jaren hard te gaan groeien. Hierbij gaan we de kennis en jarenlange ervaring vanuit Nederland zeker aanwenden. Ook gaan we gericht de mogelijkheden voor BPO-diensten en Application Outsourcing voor de finance markt in België en Luxemburg onderzoeken."

Ordina bouwt met de overname ook zijn beperkte aanwezigheid in het Franstalige landsgedeelte sterk uit. ITG Consulting op zijn beurt krijgt ook een groter bereik binnen de Benelux.

Ordina heeft in de Benelux 5500 werknemers, waarvan zowat 500 in België. Het bedrijf is beursgenoteerd en haalde vorig jaar een omzet van 530 miljoen euro.

De Nederlandse it-dienstverlener Ordina heeft het Belgische ITG Consulting overgenomen. Ordina stapt zo de voor het bedrijf nieuwe wereld binnen van de finance markt. Ordina betaalt een prijs die "binnen binnen de gebruikelijke bandbreedte ligt van 0,8 tot 1,5 keer de omzet". De overnamesom wordt echter pas in het eerste kwartaal van 2009 volledig betaald omdat ze afhankelijk is van het resultaat van ITG in 2007 en 2008. ITG Consulting Group, met hoofdkantoor in Schaarbeek, heeft 80 mensen in huis en zou dit jaar een omzet moeten draaien van zo'n 8 miljoen euro. Het bedrijf levert vooral it-diensten aan de financiële sector, met een sterke focus op grote klanten en financieringsbanken. Onder meer Fortis, ING, Dexia en Euroclear zitten in het portfolio van ITG. Net die positie in de financiële sector trok Ordina aan, zegt Ronald Kasteel, ceo van de Ordina Groep, in een persmededeling. "De overname van ITG Consulting opent voor ons de finance markt in België en Luxemburg. Een markt waarin we tot op heden maar in zeer beperkte mate een positie hadden. We hebben ons ten doel gesteld op dat vlak de komende jaren hard te gaan groeien. Hierbij gaan we de kennis en jarenlange ervaring vanuit Nederland zeker aanwenden. Ook gaan we gericht de mogelijkheden voor BPO-diensten en Application Outsourcing voor de finance markt in België en Luxemburg onderzoeken." Ordina bouwt met de overname ook zijn beperkte aanwezigheid in het Franstalige landsgedeelte sterk uit. ITG Consulting op zijn beurt krijgt ook een groter bereik binnen de Benelux. Ordina heeft in de Benelux 5500 werknemers, waarvan zowat 500 in België. Het bedrijf is beursgenoteerd en haalde vorig jaar een omzet van 530 miljoen euro.